Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit subtiele trucje zorgt ervoor dat je de band met je partner versterkt

Dit subtiele trucje zorgt ervoor dat je de band met je partner versterkt

Thuis & wonen
Dit subtiele trucje zorgt ervoor dat je de band met je partner versterkt

Het komt in de beste relaties voor en hoewel je het absoluut niet wil, kan-ie er toch bij insluipen. We hebben het over de welbekende sleur. Het kan dan ook best lastig zijn om je relatie spannend te houden. Jullie band versterken voordat het te laat is? Dit trucje helpt je op weg.

Want spiegeltje, spiegeltje aan de wand, als jij dezelfde houding aanneemt als je partner is er niets meer aan de hand. Nu is het niet zó simpel, maar elkaar spiegelen zou wel degelijk een positief effect hebben op jouw relatie.

Spiegelen

Spiegelen is namelijk een eeuwenoude techniek om een band op te bouwen met iemand. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ook de praktijk wijst het uit. Als iemand dezelfde gebaren maakt, dezelfde houding aanneemt of op dezelfde toon praat, zul je sneller een connectie voelen dan met een persoon die dat niet doet. Want stel je even voor dat iemand met zijn of haar armen over elkaar zit, terwijl jij een voor jouw belangrijk gesprek aan het voeren bent. Voelt niet zo fijn, toch?

Lees ook
Verschillende eetgewoontes in je relatie? Zó ga je ermee om

Subtiel

Toch geldt ook hier: subtiliteit is key. Ga niet overdreven elk klein trekje overnemen van de ander, want dat komt je relatie juist níet ten goede. Dus voel een beetje aan wanneer het wel en niet gepast is en misschien kom je wel tot een heel nieuw level met jouw partner.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee