Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze hack is je keiharde avocado binnen no time (lees: nog geen kwartier) rijp

Met déze hack is je keiharde avocado binnen no time (lees: nog geen kwartier) rijp

Met déze hack is je keiharde avocado binnen no time (lees: nog geen kwartier) rijp

Je kent het wel: je neemt eetrijpe avocado’s mee uit de supermarkt, maar wat blijkt bij thuiskomst? Ze zijn helemaal niet zo zacht als op de verpakking beloofd wordt. Daar gaat die guacamole die je wilde maken… of toch niet? Er is namelijk een hack om jouw avocado binnen no time rijp te maken. En met no time bedoelen we ook écht no time. 

Avocado sneller rijp maken

Als je een haat-liefdeverhouding hebt met avocado’s, ben je ongetwijfeld niet de enige. Het kan namelijk een behoorlijke struggle zijn om de perfecte te vinden. Soms voelt-ie namelijk goed aan als je er zachtjes in knijpt, maar blijkt-ie na het opensnijden helemaal bruin te zijn van binnen. Minstens zo vervelend: een avocado die nog bikkelhard is, juist terwijl je ‘m nú wil eten.

In de oven ermee

Waarschijnlijk leg je de avocado vol teleurstelling weer weg, om ‘m dan nog maar een paar dagen te laten rijpen. Toch is dat helemaal niet nodig. Je kunt ‘m namelijk na een paar minuten alsnóg eten. Pak simpelweg je avocado in met aluminiumfolie en leg het pakketje in de oven, die op ongeveer 95 graden Celsius staat. Afhankelijk van hoe rijp je avocado al was, bepaal je hoelang-ie in de oven moet. Controleer bijvoorbeeld na tien minuten even of-ie al lekker zacht is. Zo niet, dan zet je ‘m gewoon nog even terug.

Lees ook
Chirurgen waarschuwen: op deze gebruikelijke manier moet je je avocado dus niét ontpitten

Etheen

Wil je die harde avocado niet per se vandaag al eten, maar wel morgen? Pak ‘m dan strak in met aluminiumfolie, zodat er geen lucht bij kan komen maar ook niet kan ontsnappen. Op die manier behoudt de vrucht het zogeheten stofje etheen, dat ervoor zorgt dat groente en fruit dat ernaast ligt sneller rijp wordt. Door de avocado in te pakken vergas je ‘m als het ware in zijn eigen etheen, waardoor de vrucht sneller zacht wordt. Thank us later!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health | Beeld: Getty Images