Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Traktatietip: hartige cakepops

Traktatietip: hartige cakepops

Traktatietip: hartige cakepops

Cakepops hoeven niet per se zoet te zijn. Wat dacht je van een hartige variant? Lekker voor op de vrijdagavond of verrassend om te serveren op een feestje!

Dit heb je nodig:
halve pak mix voor wit brood * 150 ml warm water * 4 blaadjes witte gelatine * 200 g roomkaas naturel * fijngesneden bieslook * pistachenootjes * pinda’s * zongedroogde tomaatjes * rozijnen of sesamzaadjes * cakepopmachine

Zo maak je het:
Stap 1
Doe de broodmix met het water in een kom en kneed dit met de mixer minimaal drie minuten. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een zacht en soepel deeg. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een doek. Laat dertig minuten rijzen.

Stap 2
Vorm circa 24 balletjes van het deeg. Leg twaalf balletjes in de holletjes van de koude cakepopmachine en doe het deksel dicht.

Stap 3
Laat het deeg zonder de machine in te schakelen nog vijftien minuten rijzen. Zet de machine aan en bak de broodballetjes in circa vier minuten gaar.

Stap 4
Neem ze uit de machine en schakel de machine weer uit. Wacht even tot hij wat is afgekoeld en leg dan de volgende twaalf balletjes in de holletjes. Volg dezelfde werkwijze en laat vervolgens alle balletjes afkoelen op een schaal.

Stap 5
Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Breng twee eetlepels water of melk aan de kook en roer hier de gelatine doorheen tot deze geheel is opgelost. Roer de roomkaas los in een schaal en klop met een garde het gelatinemengsel er goed door.

Stap 6
Prik de broodballetjes aan een stokje en lepel de roomkaas er overheen. Schud overtollige roomkaas eraf en bestrooi met een topping naar keuze, bijvoorbeeld bieslook, zongedroogde tomaatjes, sesamzaadjes en pistachenootjes. Zet de broodpops in een houder om even op te stijven.

Bron: Jumbo Supermarkten.