Je bent hier: Home > Thuis > Topkok onthult zijn trucjes om verspilling in de keuken tegen te gaan

Topkok onthult zijn trucjes om verspilling in de keuken tegen te gaan

Thuis
Topkok onthult zijn trucjes om verspilling in de keuken tegen te gaan

Helaas komt verspilling nog vaak voor. We doen te veel inkopen, koken te veel of vergeten simpelweg dingen die achterin de koelkast liggen. Met als gevolg dat het in de prullenbak belandt. Zonde, toch?

Lees ook: Dit is het meest vieze ding in de keuken (en het is niet wat je denkt)

Dat moet anders, vindt ook topkok Heinz Beck van sterrenrestaurant La Pergola. Voor The Food and Agriculture Organization (FAO) vertelt hij hoe je voedselverspilling tegen kunt gaan.

Slim boodschappen doen

Als we de sterrenchef mogen geloven, is er één ding dat je vooral niet moet doen: met een hongergevoel boodschappen doen. En die tip heb je vast weleens vaker gehoord. De reden? Omdat je trek hebt, lijkt ál het eten ineens een stuk aantrekkelijker waardoor je veel meer koopt. Maar dat vele inslaan, betekent niet dat je ook alles op kunt. Daarnaast legt Beck uit dat je een duidelijk plan moet hebben als je naar de supermarkt gaat. Hoeveel groente heb je nodig? En fruit? Koop alleen wat je nodig hebt. Niets meer en niets minder.

Bewaren

Ook de manier van bewaren is belangrijk als het aankomt op het tegengaan van voedselverspilling. Volgens de kok kun je het best de verschillende boodschappen in speciale bakjes te bewaren, zodat bacteriën niet kunnen overlopen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock, Twitter