Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Top secret: deze dingen wist je vást nog niet over IKEA

Top secret: deze dingen wist je vást nog niet over IKEA

Top secret: deze dingen wist je vást nog niet over IKEA

Ikea is dé plek waar je heen gaat voor goedkope meubels, de Zweedse gehaktballetjes en nog veel meer. Maar mocht je denken dat je alles al weet over deze meubelketen, think twice. Deze geheimen kent namelijk bijna niemand.

Lees ook: Beestachtig leuk: IKEA komt met huisdieren-collectie

Zo dacht je misschien dat een hoop van de accessoires in de kamers nep waren, maar toch geldt dit niet voor alles. De boeken in de nachtkastjes zijn namelijk gewoon echt én komen uit de kast van de Ikea-medewerkers zelf. Hoe leuk is dat? De reden hiervoor is simpel: een lege boekenkast ziet er nu eenmaal niet zo aantrekkelijk uit. Wel moeten al deze boeken een bepaalde kleur hebben die past bij de kamer waarin ze geplaatst worden.

Slaap lekker
Nog een geheimpje: je dacht misschien dat het not done was om even een dutje te doen in de bedden. Toch is het niet verboden, sterker zelfs, je mag gewoon alles testen in Ikea. En hoe kun je er nu beter achterkomen of een bed lekker ligt dan door er even in te slapen?

Onbehulpzaam
Een ander ding dat je waarschijnlijk wel ooit is opgevallen, is dat de medewerkers nogal ‘onbehulpzaam’ overkomen. Dit doen ze een beetje expres, ze wachten af tot jij met een vraag naar hen komt. Dit wordt gedaan om jouw op je gemak te laten kijken en zou een zeer Scandinavische werkwijze zijn. Mocht je wel hulp nodig hebben, gewoon op ze afstappen dus!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle | Beeld: ANP