Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Top 5 Netflix series

Top 5 Netflix series

Thuis & wonen
Top 5 Netflix series

Of je nu een keer ergens hebt meegekeken, een abonnement hebt of al maanden teert op de login van je vriendin: Netflix is tha bomb waarbij één aflevering kijken al gauw uitmondt in een hele sessie. Oeps! 

Orange is the New Black

In de komische, maar soms ook spannende serie Orange is the New Black, meldt de tuttige Piper zich vrijwillig aan bij een vrouwengevangenis om een straf van 15 maanden uit te zitten. De aanwezige gevangenen hebben het in eerste instantie niet zo op Piper. De situatie wordt extra gecompliceerd wanneer Alex, haar oude geliefde en partner in drugssmokkel, ook in dezelfde gevangenis blijkt te zitten.

House of Cards

Macht en corruptie, dat is waar het om draait in de hitserie House of Cards. Deze serie gaat over de Amerikaanse politiek en in het bijzonder over Underwood. Kevin Spacey speelt vol overgave de slinkse senator Frank Underwood die in eerste instantie niet kan verkroppen dat hij door de president wordt overgeslagen voor een belangrijke ministerspost. Underwood, meester van de achterkamertjespolitiek, laat zich niet zo makkelijk afschepen. Zijn ambitieuze vrouw Claire helpt hem om hogerop te komen.

Breaking Bad

Vorig jaar kwam er na vijf seizoenen een einde aan het inmiddels legendarische Breaking Bad. Tot voor kort was het ondenkbaar dat de hoofdrolspeler van een Amerikaanse serie een drugsdealer zou zijn. Vince Gilligan bracht daar verandering in met zijn originele verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Dat is niet het enige probleem: hij heeft geld nodig om zijn behandeling te kunnen betalen. Wanneer hij op een dag meegaat met zijn zwager die voor de narcoticapolitie werkt, ziet hij dat zijn oud-leerling Jesse dealer is. Hij besluit om samen met Jesse de beste crystal meth ooit te maken en vervolgens op de markt aan te bieden. Een eenmalig project loopt stap voor stap uit de hand en heeft grote gevolgen voor iedereen in Walts omgeving. Onvoorspelbaar en vaak ongenadig spannend, Breaking Bad is een van de beste series die je met Netflix kunt streamen.

Suits

In Suits volgen we de verwikkelingen rond het advocatenkantoor Pearson Hardman. Per ongeluk komt de briljante maar vroeg uitgerangeerde Mike Ross op een sollicitatie terecht bij een gerenommeerd kantoor. Harvey Specter op dat moment een van de topadvocaten van de stad is zo onder de indruk van Mike’s kennis dat hij hem aanneemt. Probleem is dat Mike niet is afgestudeerd. Het is niet de eerste leugen die in de serie zal worden verteld. Suits is op het moment bezig aan het vierde seizoen.

Narcos

Narcos gaat over het leven van Pablo Escobar, de grootste en misschien wel beroemdste drugsdealer ooit, en het beruchte Medellin kartel. Het eerste seizoen van Narcos telt tien afleveringen en is sinds deze week beschikbaar op Netflix. Zoals in de eerste teaser te zien is gaat Narcos over drugs in Zuid-Amerika. Colombia staat bekend om de handel in cocaïne en dat is precies waar deze serie over gaat. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Pablo Escobar berucht vanwege het Medellin-drugskartel. Niet alleen in Zuid-Amerika werd er vanuit Colombia gehandeld in cocaïne, de drugs werden verspreid over de hele wereld. Zoals bij elk drugskartel gaat er veel geweld gepaard in de strijd om de machtigste te zijn. Zo ook in Narcos. Een hitserie in the making!

 

Wat is jouw favoriete Netflix serie?

Lees ook :

Shoppen is altijd een goed idee