Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

Thuis & wonen
Tomatensoep met balletjes

Sofie heeft vandaag een lekker ouderwets recept voor jullie. Namelijk: tomatensoep met balletjes. Heel simpel, maar erg lekker! Voeg naar smaak nog wat groenten of vermicelli toe. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig:

Bereidingstijd 30-35 min.
Recept voor 2 personen

6 romatomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
400 ml water
3 theelepels tomatenpuree
1 (groente)bouillonblokje
1 theelepel basilicum
snufje peper

Voor de balletjes:

150 gram gehakt
halve theelepel basilicum
halve theelepel oregano
halve theelepel peterselie
snufje peper en zout
circa 2 eetlepels paneermeel/beschuit

Ouderwetse tomatensoep met balletjes:

Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn. Zelf heb ik de tomaten ontveld en vervolgens in stukjes gesneden. Giet om de tomaten te ontvellen een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de stukjes tomaat toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee. Daarna is het tijd om het water, bouillonblokje en de basilicum toe te voegen. Laat de soep vervolgens 15 minuten pruttelen. Ondertussen meng je het gehakt met de kruiden en het paneermeel. Maak daarna kleine balletjes van het gehakt. Na ongeveer 15 minuten kun je de soep gaan pureren met je staafmixer. Als de soep goed gepureerd is, breng je hem op smaak met een snufje peper en voeg je daarna de gehaktballetjes toe. Laat alles 10 minuten pruttelen en je tomatensoep met balletjes is klaar!

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee