Deze heerlijke tomatenroomsoep is perfect als voorafje tijdens de kerstdagen. Je maakt ‘m helemaal af met de kerststerren! Ziet het er niet leuk uit?
Tomatenroomsoep met kerststerren
Voor 2 personen
Dit heb je nodig
1 blik tomatenblokjes (400 gr) of 4-5 tomaten
2 tl tomatenpuree
scheut kookroom
1-2 velletjes bladerdeeg
klein beetje melk
1 el Italiaanse kruiden
1 ui
500 ml water + 1 bouillonblokje (groenten)
evt. croutons, gehaktballetjes en andere groenten
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Steek met een leuk vormpje bijvoorbeeld sterretjes uit het bladerdeeg. Leg de sterretjes op een bakplaat met bakpapier, prik met een vork in het bladerdeeg, smeer vervolgens in met een beetje melk of ei en strooi eventueel wat Italiaanse kruiden over het bladerdeeg. Zet de sterretjes ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Ondertussen snipper je het uitje. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 2 minuten de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden, het water, bouillonblokje en de kookroom toe. Even roeren en breng vervolgens het geheel aan de kook. Laat circa 15 minuten pruttelen. Vervolgens pureer je de soep (dit hoeft niet) en serveer je de soep met de bladerdeegsterretjes en wat verse kruiden.
Ook lekker met: vermicelli, gehaktballetjes of croutons.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie
Zie ook: