Dit recept voor tomaten-groentensaus is heerlijk voor over de pasta. Lekker met allemaal verse groente. Je kunt de saus makkelijk invriezen als je te veel hebt gemaakt. Dat scheelt weer voor de volgende keer.
Tomaten-groentensaus
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
1 ui
2 tenen knoflook
halve courgette
halve aubergine
1 el Italiaanse kruiden
1 tl tijm
400 gr tomatenblokjes
3 tl tomatenpuree
evt. andere restjes groenten zoals paprika, tomaten enz.
100 ml water
Zo maak je het
Snijd alle groenten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak alle groenten (behalve de tomatenblokjes) met de kruiden ongeveer 5-8 minuten aan totdat ze wat zachter zijn. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, meng door de groenten en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en het water toe. Laat dit nu een tijdje pruttelen, minimaal 15-20 minuten.
Serveer de saus met rijst of pasta.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie
Lees ook: