Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om wild van te worden: deze overheerlijke tiramisu-cake tover je in no time uit je eigen oven

Om wild van te worden: deze overheerlijke tiramisu-cake tover je in no time uit je eigen oven

Om wild van te worden: deze overheerlijke tiramisu-cake tover je in no time uit je eigen oven

Tiramisu, love it. Good ol’ cake bij de koffie, áltijd goed. Hóe smakelijk zou het zijn om van deze twee zoete lekkernijen één briljant gebakje te maken? Een tiramisu-cake is net zo lekker als het klinkt en bak je binnen mum van tijd zelf. 

Tiramisu-cake maken

Bereidingstijd: slechts 30 minuten. Daarna gaat-ie nog een uur in de oven, maar heb jij er verder geen omkijken meer naar. Uit één cake uit dit recept haal je zo’n twaalf plakken cake.

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 350 ml sterke koffie, koud
  • 1 el amaretto, rum of koffielikeur
  • 225 g boter, zacht
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 2 tl amandel-essence
  • 4 eieren (M-L)
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ pak savoiardi of 1 pak lange vingers
  • 1 ingevet cakeblik van 30 cm, met (passend)bakpapier op de bodem

Voor het serveren: 

  • ¾ el cacao
  • ¾ el instant koffiepoeder
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 el likeur

Lees ook
Culinair hoogstandje: zo maak je een heerlijke citroen-passievruchtentaart

Zo maak je ‘m:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Zet de koude koffie klaar in een schaaltje en meng er de gekozen sterke drank door.
  3. Mix de zachte boter met de basterdsuiker bleek en luchtig, totdat de suiker is opgelost.
  4. Voeg nu de amandel-essence toe en daarna één voor één de eieren, en meng tot ze volledig opgenomen zijn.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuf zout boven de kom en mix het geheel kort tot een egaal beslag.
  6. Schep vervolgens een kwart van het beslag in de bakvorm en spreid uit over de hele bodem.
  7. Dompel een derde van de lange vingers één voor één onder in het eerder gemaakte koffiemengsel en verdeel over het beslag in de lengte van de vorm.
  8. Herhaal deze twee stappen tot de lange vingers en het beslag op zijn.
  9. Bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin.
  10. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze schoon uit je bakvorm zonder natte delen beslag, dan is de cake gaar. If not, schuif je de cake gewoon nog even terug de oven in.
  11. Laat de cake vijftien minuten afkoelen in de bakvorm. Haal hem er dan uit en laat je gebak op een rooster verder afkoelen.
  12. Meng nu het cacaopoeder door het (fijngewreven) koffiepoeder en bestrooi hiermee de cake vlak voor je ‘m serveert.
  13. Snijd je baksel in plakken en serveer met een royale schep mascarpone, losgeroerd met enkele eetlepels likeur.

Genieten maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images