Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips: Zó vlieg je het goedkoopst last minute!

5 tips: Zó vlieg je het goedkoopst last minute!

5 tips: Zó vlieg je het goedkoopst last minute!

Sta jij te trappelen om op vakantie te gaan, maar is je saldo het daar niet mee eens? Dan is last minute vliegen voor jou een goed idee. Dat scheelt vaak een hoop geld. Met deze 5 tips weet je zéker dat je zo goedkoop mogelijk toch nog lekker even naar de zon kunt.

Uitstelgedrag
Als je echt voor de laagste prijs wilt gaan, dan kun je het best heel lang wachten met boeken. Luchtvaartmaatschappijen verkopen de laatste tickets altijd voor een lagere prijs dan de reguliere, om het vliegtuig op te vullen.

Kijken en vergelijken
Skyskanner is je nieuwe beste vriend. Boek niet gelijk een aantrekkelijk geprijsde vlucht, maar vergelijk eerst de vluchten van andere aanbieders. De tijdstippen van goedkopere vluchten zijn niet altijd geweldig, maar je bent vaak wel veel goedkoper uit. En dat betekent: meer geld voor cocktails op vakantie!

Flexibiliteit is een must
Pin je niet vast op een vertrekdag, maar bekijk meerdere dagen. Over het algemeen is een doordeweekse vlucht goedkoper, en minder druk. Twee vliegen in één klap, toch?

No friends
Boek niet tegelijk met je vrienden, hoe gezellig een avondje vakantie-inspiratie opdoen samen ook is. Want hoe vaker een vlucht aangeklikt wordt, hoe hoger de prijs wordt. Door apart te boeken, voorkom je dat luchtvaartmaatschappijen alsnog de prijzen van tickets omhoog gooien als ze veel aanvragen binnen zien komen. En/of wis je zoekgeschiedenis en cookies even grondig.

Korting, korting, korting!
Wees heel alert op extra aanbiedingen, stuntprijzen en kortingen. Zo bestaan er bijvoorbeeld studentenkortingen voor vliegtickets. Op veel websites voor vliegtickets is hier informatie over te vinden. Ook kun je met bepaalde creditcards air miles sparen en per mail op de hoogte blijven van goedkope vluchten. Dit betekent het verschil tussen een dure of goedkope vlucht!

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: