Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tips snelle & gezonde gerechten

Tips snelle & gezonde gerechten

Thuis & wonen
Tips snelle & gezonde gerechten

Heb je door alle drukte niet altijd tijd en zin om lang in de keuken te staan, maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Volg dan deze tips en serveer in een handomdraai een gezond culinair hoogstandje.

PicMonkeyCollage_zps9be79601

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorg voor een goed gevulde voorraadkast en koelkast

Koop elk weekend op de markt veel verse groenten en fruit en haal in de supermarkt een voorraad producten die je bij veel gerechten kunt gebruiken. Denk aan: rijst, bouillonblokjes, tomaten in blik, pasta en couscous. Op deze manier heb je altijd iets bij de hand, zonder eerst nog naar de supermarkt te moeten.

Maak grote hoeveelheden

Als je dan toch bezig bent met het maken van soep of tomatensaus, maak dan meteen een grote hoeveelheid. Alles wat je overhoudt, giet je gewoon in bakjes en vries je in.
’s Ochtends haal je zo’n bakje uit de vriezer en ’s avonds hoef je alleen nog maar de soep op te warmen. Broodje erbij en klaar!

Gebruik een staafmixer

Als je snel en gemakkelijk wilt koken, is een staafmixer de uitkomst. De Braun Multiquick 7
staafmixer heeft ook nog eens verschillende accessoires, zoals een garde en een foodprocessor waardoor je niet alleen smoothies kunt maken, maar ook courgettes kunt raspen, uien kunt snipperen, soep kunt pureren, beslag kunt kloppen en nog veel meer. Met de SmartSpeed-knop verhoog of verlaag je in één beweging de snelheid van het mixen. Ook makkelijk: bijna alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

Wil jij deze staafmixer zelf uitproberen? Koop hem dan nu, want je krijgt hem 100 dagen op proef. Meer weten? Klik hier.

Dit heb je nodig voor een gezonde tomatensoep:

voor 2 personen:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 prei
– 5 tomaten
– 1 wortel
– 1 courgette
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 330 ml gezeefde tomaten (tomatenfrito)
– 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
– 150 gram gehakt
– 150 gram pasta

Zo maak je het:

Zet een pan water op en kook de pasta gaar. Snijd de ui, knoflook, prei, tomaten, wortel en courgette in kleine stukjes met behulp van de food processor accessoire. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens alle groenten toe en bak deze 5-6 minuten mee. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Laat de saus circa 10 minuten pruttelen en breng de saus verder op smaak met bijvoorbeeld zwarte peper of cayennepeper. Serveren met de pasta.

 

Shoppen is altijd een goed idee