Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wastips | 5x een schone was

Wastips | 5x een schone was

Wastips | 5x een schone was

Niets is fijner dan schoon wasgoed dat lekker fris ruikt. Maar het is ook belangrijk dat je kleding schoon uit de wasmachine komt. Robijn geeft handige wastips voor een schone was!

1. Voorkom beschadigde kleding

Sluit alle ritsen, haakjes en knoopjes voordat de was de wasmachine in gaat. Zo voorkom je dat je kleding beschadigd raakt.

2. Voorbehandeling vieze was

Hele vieze was kun je het beste voorbehandelen en een tijdje laten inweken met geconcentreerd wasmiddel, zoals Robijn Krachtig Schoon. Deze heeft namelijk een handige wasbol, speciaal voor het voorbehandelen van je was.

3. Muffe kleding

Ruikt je wollen kleding een beetje muf? Laat het dan lekker even buiten uitwaaien. Ook kun je Robijn Sensation Refresh gebruiken waarmee je deze luchtjes in wol kan neutraliseren. Wollen kleding moet altijd kort gewassen worden, en laat wol bijvoorbeeld ook nooit weken.

4. Grauwe witte was

Witte was wil nog weleens grauw worden. Je dient voor witte was altijd op de juiste temperatuur te wassen. Raadpleeg hiervoor altijd het wasetiket. Ook kun je het beste je witte was het beste scheiden; voorkom dat (licht) gekleurde was samen met witte was gewassen wordt. Je kunt beter nooit witte moltons samen met normale witte katoenen stoffen wassen, want dat kan voor pilvorming op je witte schone was zorgen. Gebruik voor een heerlijke frisse en schone was Robijn Stralend Wit!

5. Gekleurde was

Gekleurd wasgoed kan zowel met de hand als met de machine gewassen worden op temperaturen van 30 tot 60 graden. Raadpleeg hiervoor altijd het wasetiket. Geschikt voor de bonte en gekleurde was zijn Robijn Color, Robijn Color Pink Sensation en Robijn Color Purple Sensation en Robijn Krachtig Schoon Color.

Extra schone was-tip van Robijnfan

Lisette Duester woont samen met Thomas en hun zoon in Amsterdam, maar pendelt in het weekend vaak naar Zwitserland, waar Thomas werkt. “Het wassen moet niet te ingewikkeld en zo snel mogelijk, vandaar dat ik altijd kies voor de gemakkelijke capsules van Robijn. Beddengoed en handdoeken was ik heet en al het andere op lage temperaturen. Voorheen hield ik de kleertjes van Matt nog apart, maar nu dat echte babyachtige eraf is, kan zijn kleding makkelijk bij onze was.” Kijk voor meer schone was-tips op de Facebookpagina van Robijn!