Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tips voor een perfecte picknick

Tips voor een perfecte picknick

Tips voor een perfecte picknick

De week is doormidden, dus het grote aftellen tot het weekend kan beginnen! Heb jij al plannen? Wat dacht je van een picknick in het park met je vriendinnen, je gezin of allebei? Met deze tips ga jij voor altijd de geschiedenis in als dé picknickhost – en hey, wie wil dat nu niet?

Zorg voor een goede deken

Zitcomfort is het allerbelangrijkste tijdens je picknick. Zorg dus voor een lichte deken (zodat de boel koel blijft in de zon) van licht materiaal. Als het de dagen voor de picknick een beetje vochtig is geweest – bijzonder plausibel deze zomer -, neem dan een zeil, vuilniszakken of een douchegordijn mee. Zo zit je in ieder geval perfect droog en koel je minder snel af.

Hou je wijn koud en neem voldoende water mee

Water is essentieel, zeker in de zon, maar koude wijn staat absoluut op de tweede plaats. Zorg dat je koeler een paar avonden van tevoren al koud ligt en neem in een koelbox extra ijsblokjes mee. Perfecte bewaarplaats voor je eten en ook aan het eind van de middag gegarandeerd nog een fris roseetje.

wijnkoeler

copyright: giphy

Kies voor simpel, maar lekker eten

Haal gewoon een goed brood, vleeswaren van de slager en een goed stuk kaas. Beetje rauwkost erbij en klaar ben je. Ook altijd een goed idee: wraps met kipfilet, sla en een beetje roomkaas. Je maakt ze een halfuurtje voor je vertrekt en iedereen is tevreden. Niet elke maaltijd hoeft een reflectie te zijn van jouw persoonlijke culinaire kwaliteiten – en een picknick zeker niet. Bewaar je blini’s met zalm, broccoli en een vleugje parmazaan voor je volgende etentje.

wraps

Blijf weg van de stinkkazen

Er gaat weinig boven een goede Pont-l’Évêque, maar laat die stinkerd voor de picknick beter achterwege. De geur is veel te overheersend in de rest van je mandje en een uurtje in de zon zal de boel geen goed doen. On that note: zorg dat je niet te veel beleg inpakt – als dat eenmaal een tijdje in de zon heeft gelegen, kun je het niet altijd nog bewaren (en ziet het er nogal onsmakelijk uit).

Gebruik jam- of weckpotten om de ingrediënten te scheiden

Op deze manier gaat de boel minder snel ‘zweten’ en bovendien ziet het er een stuk gezelliger uit dan je Tupperware-collectie.

Weckpot

Ten slotte: servies

Als je veel broodjes en weckpotten hebt ingepakt, zijn borden niet per se een must. Zorg voor voldoende vorken en messen (biologisch afbreekbaar als je kiest voor wegwerp), servetjes en investeer in de wat betere plastic bekers voor je wijn. Goede wijn verdient immers een goed glas 🙂

 

 

Lees ook: