Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 10 tips voor de perfecte foodstagram

10 tips voor de perfecte foodstagram

10 tips voor de perfecte foodstagram

Wordt jouw vriend ook gek van het feit dat hij moet wachten met eten tot je een foto hebt gemaakt? Oops! Ook wij zijn verslaafd aan mooie foto’s nemen van overheerlijk eten. Maar zien de foto’s van food bloggers er veel beter uit dan bij jou? Met deze tips breng je daar verandering in.

1.Kies voor mooie en unieke borden

Het klinkt misschien logisch maar toch blijven je mooie borden vaak in de kast voor speciale gelegenheden. Zonde! Ook is het leuk om te zoeken naar unieke borden op een garageverkoop of Marktplaats. Zo worden je foto’s een stuk origineler.

2.Let op de plaatsing van je borden

Het lijkt op tafel misschien gek, maar een gezellige setting creëer je enkel als je borden wat dichter bij elkaar zet.

3.Let op de kleuren van je ingrediënten

Een grote grijze massa fotografeert nooit mooi. Het gaat voor sommige misschien wat ver maar wanneer het kan, kies je best frisse vrolijke kleuren op je bord. Wat extra verse kruiden bovenaan voor een groene toets bijvoorbeeld.

4.Gebruik kleine extra borden

Kleine extra bordjes met side dishes, mooie glazen of extra accessoires maken de foto altijd interessanter. Daarom ligt er heel vaak nonchalant een zonnebril, een tijdschrift of een handtas op tafel.

5.Let op de ondergrond

Een lichte tafel? Een mooi tafelkleed? Een leuke placemat? Het kan absoluut het verschil maken.

6.Groepjes ingrediënten ogen rustiger

Wanneer je een salade maakt met veel ingrediënten oogt het vaak mooi om de ingrediënten per groepjes te serveren. Geen mengelmoes dit keer!

  1. Kies eens een andere invalshoek

Standaard wordt een food foto van bovenaf gemaakt. Vreemd eigenlijk, want andere hoeken zijn net zo interessant.

  1. Kies voor natuurlijk licht

Zeker verse ingrediënten ogen duizend keer mooier in natuurlijk licht.

  1. Het kookproces is ook leuk

Heb tijdens het koken ook al oog voor het mooie! Ben je aan het roeren in een soep in een rustieke pan? Liggen je groenten al klaar op kleur? Shoot, shoot, shoot!

  1. Voeg een heel klein beetje olijfolie toe

Kook je vooral met rauwe groenten? Een klein tikje olijfolie laat alles mooi glanzen en er net dat tikje mooier uitzien. Wees hier natuurlijk niet te gul mee als het niet bij de smaak past.

Ready? Set? Go! Onze missie: het water in de mond doen lopen bij al onze volgers. Wij zijn alvast benieuwd naar al jullie foodstagrams.

Lees ook: