Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze tips is jouw kledingkast in het vervolg écht opgeruimd

Met deze tips is jouw kledingkast in het vervolg écht opgeruimd

Met deze tips is jouw kledingkast in het vervolg écht opgeruimd

Heb jij ook chronisch ruimtetekort in je overvolle kledingkast? Valt er een berg shirts op je hoofd als je de deur opentrekt? Overvolle lades die volledig uitpuilen die je altijd op de grond moet leeg kieperen op zoek naar je favo zwarte shirtje (dat uiteraard ergens opgefrommeld onder je bed ligt) No more! Met deze tips wordt jouw kast een oase van rust, reinheid en regelmaat.

  1. Eliminatie

De eerste stap is de moeilijkste: het wegdoen van alles dat je nooit draagt. En ja, daar zitten ook items bij waarvan je denkt dat je ze ooit nog eens zal dragen (zoals je Carrie Bradshaw-petticoat), het jurkje maat 34 waar je “deze zomer echt in gaat passen”, de truien met gaten erin die je “deze keer echt gaat laten maken” en je oude hockeyrokje maat 164.

Wees rigoureus en doe de spullen die je niet draagt naar tweedehands zaakjes of liefdadigheidsinstellingen. Twijfel je heel erg bij bepaalde items? Schuif maximaal 10 van deze twijfelgevallen in een sporttas onder je bed of onderin je kast. Als er iets tussenzit dat je mist, kan je het er later nog uitvissen. Deze ‘twijfeltas’ moet wel na een paar maanden alsnog weggedaan worden.

copyright: gihpy

2. Passen!

Zet een muziekje op en begin met passen van de dingen die je wil houden. Probeer eens nieuwe combinaties en kijk of alles nog mooi zit. Ook hier geldt dat je rigoureus moet zijn. Je kan nog zo verliefd zijn op de stof van een jasje, als het je niet staat, ga je het nooit dragen. Organiseer een kledingruil en maak je vriendinnen blij.

3. Sorteren

Nu komt het belangrijkste: het handig en efficiënt sorteren van jouw kleding. Hoe?

  • Hang zo veel mogelijk op. Als je iets ophangt, kan je het beter zien en is de kans groter dat je het draagt.
  • Maar: vouw je truien, vooral de zware, wollen modellen, op. Als je wol ophangt, zal het gaan uitrekken.
  • Organiseer de stapels op de manier die logisch is voor jou. Natuurlijk wil jij net als de celebs je kast op kleur coördineren, maar is het echt handig dat als je ’s morgens weer eens op zoek bent naar dat zwarte lievelingsshirtje, je het moet zoeken in een grote, zwarte massa? Precies. Je kunt ook stapels maken met kleding die je draagt naar je werk, of een stapel met basics, of een stapel met favo items. Kies een indeling die logisch is voor jou.
  • Gebruik je kastdeur en je vloer voor extra ruimte. Je vloer voor je schoenen, niet om stapels kleding op te leggen – maar dat had je vast begrepen 🙂

Lees ook: