Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze tips zorgen ervoor dat jouw moestuintjes wél een succes worden

Déze tips zorgen ervoor dat jouw moestuintjes wél een succes worden

Déze tips zorgen ervoor dat jouw moestuintjes wél een succes worden

Heb jij dit jaar al moestuintjes bij de supermarkt gescoord? Natuurlijk wil je wel dat ze dit jaar nou eindelijk een keer een groot succes worden. Met deze tips gaat het zeker lukken! 

1. Genoeg zonlicht

Planten hebben licht nodig om te groeien. Zet je moestuintjes dus ergens waar ze veel daglicht krijgen. Zet je de plantjes buiten? Dan is het belangrijk om ze op een plekje te zetten waar ze tenminste zes uur lang zon per dag krijgen.

2. Niet te veel water

Zorg dat je plantjes niet te veel water krijgen. Hiervoor kun je het beste eerst met een plantenspuit aan de slag. Je kunt ook naast het plantje water spuiten, waardoor de plant zelf niet te nat wordt. In een potje drogen de plantjes sneller uit dan in de volle grond, dus houd daar zeker rekening mee.

3. Verpotten

Als je plantjes ongeveer vier centimeter zijn, kun je ze gaan verpotten. Dit is heel erg belangrijk voor de plantjes. De bakjes die je erbij krijgt worden dan te klein en hierdoor hebben ze niet genoeg ruimte om door te groeien. Hangen je plantjes nadat je ze verpot hebt? Geen zorgen, als het goed is staan je plantjes er na een paar dagen weer mooi bij.

Lees ook
Deze planten zijn ideaal om in de vensterbank te zetten

4. Zorg voor genoeg ruimte

Je plantjes gaan het goed doen in de volle grond. Ook op een balkon doet een moestuintje het goed. Zorg altijd voor een grote bak of pot, want sommige groentesoorten hebben veel ruimte nodig. Op deze manier hebben de planten genoeg ruimte om te groeien en zijn er genoeg voedingsstoffen.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ✨Sandra Zwanenburg-Don? (@szwaantje)

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels, Instagram @szwaantje