Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Doei middagdip: met déze tips kom jij je werkdag soepeler door dan ooit

Doei middagdip: met déze tips kom jij je werkdag soepeler door dan ooit

Thuis & wonen
Doei middagdip: met déze tips kom jij je werkdag soepeler door dan ooit

We krijgen er allemaal weleens mee te maken: een dipje tijdens het (thuis)werken. Meestal rond een uur of drie. Toch zijn er een hoop tips en tricks die je kunt toepassen om voortaan je werkdag soepeler door te komen én die middagdip te verslaan.

Tips tegen middagdip

Je staat op, schuift je ontbijt achter je laptop naar binnen en bent ondertussen al wat mails aan het beantwoorden. Klinkt niet heel ontspannen en dat is het ook niet. Door je wekker net wat eerder te zetten, geef je jezelf de tijd om rustig wakker te worden. Zo pak je zelf de controle terug over je dag en zul je een stuk relaxter aan de slag gaan.

Vol energie

Maar let op: gebruik deze tien minuten die je nu extra hebt nu niet om maar op je telefoon te gaan scrollen. Het is even lastig, maar probeer echt pas je telefoon na 09.00 uur erbij te pakken. Zo raak je ook niet meteen gestresst door mogelijke appjes of mails van collega’s. Daarnaast is gevarieerd eten natuurlijk heel belangrijk. Voedzaam voedsel helpt je om je de hele dag door vol energie te voelen.

Lees ook
Ook (weer) thuis aan het werk? Dít is het beste tijdstip om onder de douche te springen

De hort op

Niet alleen douchen helpt om je weer frisser te voelen, maar ook een wandeling brengt je hoofd tot rust. Heb je veel (online) meetings op de planning staan? Vraag dan of deze ook een keer telefonisch mogen. Zo zit je niet de hele dag vastgeplakt aan je scherm en de afwisseling in (werk)omgeving zal je goed doen. Wanneer je klaar bent, zorg dan ook dat je je werk goed afsluit. Nee, niet nog in de avond even iets online zetten of een mail beantwoorden. De grens stellen tussen werk en privé is momenteel belangrijker dan ooit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee