Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tips voor de leukste activiteiten met kids voor het Pinksterweekend

Tips voor de leukste activiteiten met kids voor het Pinksterweekend

Tips voor de leukste activiteiten met kids voor het Pinksterweekend

Zin om wat leuks te doen met de kids tijdens het Pinksterweekend? Hier wat tips voor leuke activiteiten.

Op avontuur in Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Waan je een ridder of jonkvrouw tijdens een bezoek aan de ruïne van dit kasteel. Bezoek de verdedigingstoren, donjon, kapel en onderaardse vluchtgang van het kasteel. De onderaardse gang leiden naar de Fluweelengrot, een ondergronds labyrint. Op eerste Pinksterdag is er ook een roofvogelshow bij het kasteel en voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Meer informatie vind je hier.

Burger´s Zoo Arnhem

Burger´s Zoo is een geweldig dierenpark dat leuk is voor jong en oud! In totaal beslaat het park 45 hectare en het is ingedeeld in verschillende zone´s zoals: Safari, Desert, Bush, Ocean en Rimba. Op de Safari kun je vanuit de houten observatiehut naar naar de leeuwen en jachtluipaarden kijken. En in de vochtige hitte van de Bush waan je je even in het tropisch regenwoud. Ontdek de hagedissen, kleurrijke vogels en vliegende honden!

Meer informatie vind je hier.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar in Utrecht is één van de grootste kastelen van Nederland. Tot eind juni zijn voor de 2e keer in 100 jaar de slaapkamers van het kasteel toegankelijk. Bewonder de prachtige slaapkamers waarin gasten als Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot en Roger Moore gelogeerd hebben. Na een bezoekje aan het kasteel kun je een wandeling maken door het prachtige Engelse park.

Ook met kids is een bezoek aan Kasteel De Haar leuk, want op tweede Pinksterdag is er de speciale kidstour ´Op zoek in je pyjamabroek´. De kinderen mogen in hun favoriete pyjama op een fotozoektocht gaan.

Meer info vind je hier.

Foodtruckfestival Big Taste in Leeuwarden

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de foodtruckfestivals? In Leeuwarden wordt tijdens het Pinksterweekend een geweldig Foodtruckfestival georganiseerd. Het heerlijkste eten wordt hier bij elkaar gebracht. Denk aan foodtrucks als: de FrietFiets, Crazy Sushi, The Beach Buzz en Fryslan Burger. Behalve goddelijk eten is er ook nog muziek. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt.

Meer info vind je hier.

foodtruck

Universiteitsmuseum Utrecht

In het universiteitsmuseum ontdek je samen met je kids de wetenschapper in jezelf. Er zijn  skeletten en opgezette dieren te zien en ook staat er een deeltjesversneller. In het ArcheoLab kruip je in de huid van een archeoloog en kun je zelf oude dingen onderzoeken. Met mooi weer kun je door de  oude Hortus wandelen en de medicinale- en cottagetuin bewonderen.

Meer informatie vind je hier.

Bubbel Football

Voetballen in een opgeblazen pak dat dient als stootkussen? Dat kan niet anders dan hilarisch zijn toch? Lijkt het je wel wat? Het kan bij BumperZ. BumperZ zit op 22 plekken in Nederland dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: 

Weekendje weg met het hotelboekje uit Flair 13

Kids geven advies over hoe versieren wél moet

10 originele trouw ideeën