Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze tips verwijder je die vervelende gourmetgeur uit je kleding

Met déze tips verwijder je die vervelende gourmetgeur uit je kleding

Met déze tips verwijder je die vervelende gourmetgeur uit je kleding

Tijdens de feestdagen is het bijna een traditie geworden om met de hele familie te gaan gourmetten. Maar vervolgens ruikt je kleding altijd naar die vervelende gourmetgeur. Maar met déze tips kun je die vetgeur makkelijk uit je kleding verwijderen. 

Wassen

Het zal je misschien niet verbazen, maar de makkelijkste manier om die vervelende gourmetgeur uit je kleding te halen is door je kleding te wassen. De geur zal je kleding verlaten en ingeruild worden door de heerlijke geur van wasmiddel.

Baking soda

Heb je geen tijd om te wachten totdat de wasmachine klaar is? Of ruikt je kleding na een wasbeurt nog steeds niet helemaal fris? Probeer dan eens baking soda! Leg je kleding ergens neer, doe wat baking soda op je kleding en laat dit een paar uur intrekken. Spoel het af onder de kraan, laat deze drogen en je kleding zal weer heerlijk fris ruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de kleding in een zak te stoppen en hier baking soda aan toe te voegen. Schud de zak even goed, laat dit tien minuten intrekken en spoel deze daarna natuurlijk ook weer uit.

Lees ook
Say what? Kerstverlichting kan de reden zijn van slechte wifi in huis

Droogtrommeldoekjes

Wat ook kan helpen om die gourmetgeur uit je kleding te verwijderen zijn droogtrommeldoekjes. Stop je kleding in de droger, check natuurlijk wel altijd even op het label van je kleding of dit überhaupt wel kan, doe er zo’n droogtrommeldoekje bij. Laat je droger ongeveer tien minuten draaien, en je kleding zal weer helemaal fris en fruitig ruiken.

Kleding stomen

Een andere optie is het stomen van je kleding. Door de stoom zal de gourmetgeur meteen uit je kleding worden verwijderd. Heb je geen stomer thuis? Je kunt je kleding dan ook even ophangen in de badkamer als je gaat douchen, de stoom zal hetzelfde effect opleveren!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages