Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tip| Koken uit het keukenkastje

Tip| Koken uit het keukenkastje

Thuis & wonen
Tip| Koken uit het keukenkastje

Heb je geen zin en tijd meer om naar de supermarkt te gaan? Geen nood! In je keukenkastje staan vast nog wel een paar ingrediënten waar je alsnog een heerlijke maaltijd mee kunt maken. En goedkoop ook nog! 

budget-header

Ok, maar dan sta je voor je keukenkastje en weet je niet wat je met elkaar kunt combineren. Herkenbaar, en daarom vinden zijn wij op de redactie ook zo fan van www.ingrediënten.nl. Op deze website klik je de producten aan die je nog in je keukenkastje hebt liggen en binnen no-time verschijnt er een recept. Handig, goedkoop en effectief, want je hoeft geen eten weg te gooien.

Recept voor een budget omelet

Altijd lekker en snel is een omelet. Wat heb je nodig? Eieren en zo veel mogelijk restjes uit je koelkast. Hierbij een lekker recept voor twee personen.

Ingrediënten
– klontje boter of margarine
– stukje prei, in ringen gesneden
– 4-5 eieren
– een scheutje melk
– 2 plakjes vleeswaren, bijvoorbeeld ham of salami
– 4 el doperwtjes (uit de vriezer)
– restje gemalen kaas
– 75 g pittige salademelange met o.a. rucola
– 3 peren uit blik op siroop, in partjes
– 10 plakjes biet, uit pot

Bereiding
Verhit de boter in een koekenpan, fruit de prei hierin kort en schep de ringen uit de pan. Klop de eieren los met de melk en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de helft van het eimengsel in de pan en bedek direct met de vleeswaar, de helft van de prei, de helft van de doperwtjes en een plukje gemalen kaas. Bak de omelet met een deksel op de pan en op laag vuur in 2-3 min. goudbruin en gaar.

Shoppen is altijd een goed idee