Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tip: Actieve paasdag in Den haag

Tip: Actieve paasdag in Den haag

Thuis & wonen
Tip: Actieve paasdag in Den haag

Wie zegt dat je met Pasen alleen maar aan tafel moet zitten en eindeloos broodjes, gebak en paaseitjes naar binnen moet werken? Precies, niemand. Wij hebben een paar héél originele ideeën voor een actieve paasdag!

Lees ook: Recept voor Pasen: Acaï bowl op een sandwich

Den Haag biedt deze Pasen allerlei leuke activiteiten aan, waarmee je sowieso een flinke adrenaline boost zult krijgen. Voor jong en oud zijn er in de stad allerlei dingen te doen, die net even anders zijn dan je gewend bent tijdens de paasdagen.

Ziplinen over de Pier van Scheveningen
Ja, dat lees je goed. Je hebt wel een stel stalen zenuwen nodig, maar je kunt met Pasen met een zipline over de vernieuwde pier zweven. Dit doe je dan op 55 meter hoogte, met een snelheid die kan oplopen van zestig tot tachtig kilometer per uur. Je kunt alleen of met z’n tweeën ziplinen. Durf jij het aan?

Ritje reuzenrad
Als je wél van een mooi uitzicht houdt maar de kriebels krijgt van ziplinen, kun je kiezen voor een iets minder enge activiteit. Op de pier van Scheveningen staat ook een reuzenrad, met prachtig uitzicht over de Noordzee. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen. De bakjes zijn zelfs voorzien van airco. Een ritje in het reuzenrad duurt twintig minuten!

De Haagse toren beklimmen
Je kunt ook kiezen voor een flinke lichamelijke inspanning tijdens de paasdagen. Onder leiding van een gids beklim je de 288 treden van de Haagse toren van de Grote Kerk. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is het meer dan waard. Je kijkt namelijk uit over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin, wat spectaculair belooft te zijn!

Check de website van Den Haag voor een compleet overzicht van alle georganiseerde activiteiten met Pasen!

Het is weer lente! #denhaag

A post shared by Gemeente Den Haag (@gemeentedenhaag) on

Shoppen is altijd een goed idee