Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Budget | 10 x besparen op energie!

Budget | 10 x besparen op energie!

Budget | 10 x besparen op energie!

Flink besparen op je energierekening? Dat is makkelijker dan je denkt. Flair geeft 10 simpele tips!

Wassen op 30 graden

Was je kleding altijd op 40 graden of hoger? Probeer het eens op 30 graden. Scheelt heel veel energie (en geld)!

Energielabel

Ga je een nieuw apparaat kopen, bijvoorbeeld een koelkast? Kijk ook naar het energielabel. Energiezuiniger is niet altijd duurder.

Stand-by

Wist je dat apparaten nog steeds stroom verbruiken als ze op stand-by staan? Schakel dus alle apparaten uit als je ze niet gebruikt.

Warme trui

Zet de verwarming niet onnodig hoog. Je kunt ook een extra warme trui aantrekken als je het binnen wat fris hebt.

Energiecollectief

Neem je huidige energieverzekering onder de loep. Misschien betaal je bij een andere leverancier veel minder. Geen zin om het uit te zoeken? Meld je dan vrijblijvend aan bij het Flair Energie Collectief. Flair verzamelt zo veel mogelijk inschrijvingen en gaat daarmee langs energieleveranciers voor het beste bod.

Schrijf je hier vrijblijvend in!

Medio februari ontvang je de aanbieding in je mail. Stap je daarna over, dan maak je meteen kans op 3 maanden gratis energie!

Een warm huis

Huur je een huis? Dan is het belangrijk dat de verhuurder je woning goed heeft geïsoleerd. Ook een nieuw cv-ketel is vaak energiezuiniger. Heb je een koopwoning, denk dan eens aan spouwmuurinstallatie. Voor een twee-onder-een-kapwoning kost dat zo’n € 2000. Je bespaart dan jaarlijks € 550 aan stookkosten.

Thermostaat omlaag

Ga je naar bed, ben je een dag niet thuis of ga je op vakantie? Zet de thermostaat omlaag. Of al een uur voordat je naar bed gaat, want het blijft nog wel even warm. Zet alleen de verwarming aan in een ruimte waar je bent.

Gordijnen dicht

Met de gordijnen dicht blijft de warmte beter hangen. De verwarming hoeft dus minder hoog!

Vriezer

Wil je iets ontdooien? Let dit een paar uren van tevoren in de koelkast. Geen magnetron meer nodig! Wil je iets invriezen? Laat het eerst afkoelen en plaats het daarna in de vriezer. Dit bespaart energie.

Waterbesparende douchekop

Een gezin gebruikt per jaar gemiddeld € 200 aan warm water. Met een waterbesparende douchekop kun je de helft besparen. Kost zo’n € 10 en je bespaart jaarlijks € 50.