Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je zien! Thriller ‘Black Swan’ meets ‘Pretty Little Liars’ in spannende nieuwe Netflix-serie

Wil je zien! Thriller ‘Black Swan’ meets ‘Pretty Little Liars’ in spannende nieuwe Netflix-serie

Thuis & wonen
Wil je zien! Thriller ‘Black Swan’ meets ‘Pretty Little Liars’ in spannende nieuwe Netflix-serie

Nu we deze kerst géén nieuw seizoen van ‘YOU’ kunnen verwachten van Netflix, hopen we vurig op andere nieuwe series waar we ons tijdens de feestmaand van het jaar volledig in kunnen verliezen. Gelukkig heeft de streamingsdienst druk gewerkt aan ander vermaak. Zo volgt op eerste kerstdag het zéér veelbelovende ‘Bridgerton’ (een soort ‘Gossip Girl’ in de 19e eeuw) en is er nét een eerste trailer verschenen van ‘Tiny Pretty Things’, een nieuwe serie die een mix lijkt tussen filmsucces ‘Black Swan’ en serieklassieker ‘Pretty Little Liars’.

Boekverfiliming

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton en draait om een elite balletschool in het Amerikaanse Chicago. Het hoofdpersonage is Neveah, die denkt dat ze een lot uit de loterij gewonnen heeft wanneer ze een plekje weet te veroveren op de prestigieuze school. Maar al dansend komt ze erachter dat ze zich begeeft in een voor haar nieuwe wereld van ‘moordende’ concurrentie en duistere geheimen.

Nieuw talent

Achter de serie zit Michael MacLennan, die eerder producties als Queer as Folk, Bomb Girls, The Fosters en Chesapeake Shores maakte. Voor de show werd gevist in een vijver met nieuw talent, waardoor voornamelijk onbekende acteurs en actrices hun opwachting maken. De lead is voor nieuwkomers Kylie Jefferson, die hiermee haar eerste rol te pakken heeft.

Lees ook
‘Gossip Girl’ meets ‘Downton Abbey’: déze juicy nieuwe Netflix-serie wordt je nieuwe favoriet

Bingen maar!

De cast van Pretty Little Things bestaat verder uit onder anderen Lauren Holly (What Women Want), Casimere Jollette (Dirty John: The Betty Broderick Story), Daniela Norman, Brennan Clost, Michael Hsu Rosen (Jessica Jones), Damon J. Gillespie en Bayardo De Murguia. Het hele eerste seizoen, bestaande uit tien afleveringen, is al vanaf 14 december te bingen. Bekijk de trailer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Screen Realm | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee