Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen ongelukjes meer: met deze TikTok-hack is het ontpitten van een avocado een stúk veiliger

Geen ongelukjes meer: met deze TikTok-hack is het ontpitten van een avocado een stúk veiliger

Geen ongelukjes meer: met deze TikTok-hack is het ontpitten van een avocado een stúk veiliger

Het ontpitten van een avocado is dan misschien niet een heel lastig klusje, maar toch kan het er eentje zijn waar een behoorlijk risico aan kleeft. Grote kans dat je dit namelijk doet met een mes, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Als je uitschiet, kan het keukengerei immers op een nare manier in je hand terechtkomen – met vaak zelfs een zenuwletsel tot gevolg. Dat gaan we vanaf nu anders aanpakken, dus. En laat er op TikTok nu net een hack opgedoken te zijn die het ontpitten van een avocado supersimpel maakt. Althans, zo ziet het eruit.

Avocado ontpitten hack TikTok

In kookprogramma’s zie je vaak genoeg hoe een avocado wordt gesneden. Eerst doormidden, beide delen van elkaar afdraaien en vervolgens de vrucht ontpitten. Dit wordt doorgaans gedaan door het mes in de pit te tikken en ‘m er dan uit te draaien. Dat kan alleen behoorlijk gevaarlijk zijn. Stel je voor dat je de pit mist en het mes in je hand krijgt? Dat wil je natuurlijk niet. Daarom leren we graag van het trucje van sushichef Cho, die op TikTok bekend staat als @_mynameischo.

Met je handen

Zoals gewoonlijk snijdt ook Cho de avocado allereerst in de lengte doormidden en draait-ie beide helften van elkaar af. De kant met de pit er nog in, neemt hij vervolgens in zijn hand. Zijn wijs- en middelvinger houdt hij om de pit heen, terwijl hij met zijn duim de pit eruit drukt. Easy, toch?

Lees ook
Met déze hack is je keiharde avocado binnen no time (lees: nog geen kwartier) rijp

Avocado sneller rijp

Nu horen we je denken: als je een steenharde avocado te pakken hebt, is dit trucje niet toe te passen. Maar hé, zo eentje is toch ook helemaal niet lekker om te eten. Er zijn trouwens wel hacks om je avocado binnen no time rijp te krijgen. Zelfs eentje waarmee je ‘m na een kwartier (!) al kunt eten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

@_mynameischoReply to @lil_amud since you asked…. Lol! IF YOU SEE THIS HACK… TAG ME! Im the OG! ##foryou##avocado##sushi##chef##hack♬ In Da Club – Instrumental Hip Hop Beats Crew

Bron: Flair.be | Beeld: Getty Images, TikTok