Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Zojuist is op 3FM bekend gemaakt dat Tijn (6) van de Serious Request nagellakactie is overleden. Tijn leed aan hersenstamkanker. Met zijn actie Lak Door Tijn zamelde hij geld in voor de bestrijding van de ziekte.

Lees ook: Nagellakheld Tijn ontvangt brief van de Paus

Radiostation 3FM meldt hetvolgende op haar website: ‘Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtigheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was’, staat in het bericht.

Actie
De kleine Tijn kwam tijdens de afgelopen editie van Serious Request met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda. Hij veroverde de harten van iedere Nederlander door zijn nagellakactie waarmee hij geld inzamelde voor het bestrijden van hersenstamkanker. Hij lakte vanuit het Glazen Huis in zijn vier favoriete kleuren, maar de actie bleef niet tot het Glazen Huis beperkt. Heel Nederland en tientallen BN’ers namen deel aan zijn actie en doneerden geld. Hij verzamelde er toen 2,5 miljoen euro mee.

Gisteren haalde hij nog eens 1 miljoen euro op voor Stichting Semmy met zijn actie ‘Lak door Tijn’.

Bron: NOS