Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen groene vingers? Op dit tijdstip kun je je planten het beste water geven

Geen groene vingers? Op dit tijdstip kun je je planten het beste water geven

Geen groene vingers? Op dit tijdstip kun je je planten het beste water geven

Je doet om de zoveel tijd trouw je ronde met je gietertje en toch lijken sommige van je groene vrienden nu niet echt te floreren. Misschien ligt het aan het tijdstip waarop je je planten water geeft. Ja, echt!

Tot leven wekken

Waarschijnlijk ga je wel vast één avond in de week even kijken hoe je monstera erbij hangt. Er zijn verschillende manieren om je dode plant weer tot leven te wekken (denk aan kaneel, melk en nooit meer te veel water geven), maar het moment van langsgaan met je gieter is ook van groot belang.

Planten water

Ja, als echte ‘plant mom’ zal je dus je wekker moeten gaan zetten. Het ideale moment om water te geven is namelijk al een paar uur voordat de zon opkomt, aldus plant coach Nick Cutsumpas. En dat geldt dus niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten.

Schimmels

Hij verklaart aan Well + Good: “Door ’s morgens water te geven, kunnen je planten meer opnemen omdat er minder water verdampt in de koelere temperaturen. Het ’s avonds water geven lijkt misschien een goed alternatief, maar zonder de zon om de planten en de grond op te warmen, kan het overtollige en staande water leiden tot verrotting en schimmelvorming.” Toch maar vroeg uit de veren dus, als je die bananenplant nog wil redden.

Lees ook:
Zo gemakkelijk kan het zijn: met deze tip wek je dode planten weer tot leven

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijks updates ontvangen van Flair, zoals huishoudtips en -tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock