Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een Hollywoodfilm is er niks bij: ‘Tiger King’ is de meest bizarre true crime-docu ooit op Netflix

Een Hollywoodfilm is er niks bij: ‘Tiger King’ is de meest bizarre true crime-docu ooit op Netflix

Thuis & wonen
Een Hollywoodfilm is er niks bij: ‘Tiger King’ is de meest bizarre true crime-docu ooit op Netflix

Sinds de kijkcijferknaller ‘Making A Murderer’ regent het true crime-films en -series op Netflix. De één interessanter dan de ander, maar nog geen enkele zo bizar als de nieuwe docuserie ‘Tiger King: Murder, Mayhem, Madness’. Rivaliteit, mishandeling, moord, drugs, cults, polygamie, geld, magie; geloof het of niet, het zit er allemaal in.

Tiger King op Netflix

Centraal in de serie staat Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic. Waarom exotic? Joe draagt graag satijnen bloesjes in tijgerprint. Maar ook: Joe fokte en mishandelde exotische dieren zoals tijgers en bekokstoofde een moordplan op een dierenactiviste. Zijn verhaal is nu verfilmd in Tiger King: Murder, Mayhem and Madness.

Joe’s ‘dierentuin’

Joe Exotic is wat je mag noemen een echte redneck. Langs de zanderige snelweg van het droge Oklahoma runt hij een ‘dierentuin’, met maar liefst 1200 exotische dieren. Zijn voorkeur ligt op katachtigen, dus denk gerust aan zeldzame tijgers en leeuwen. Maar Joe is nogal onconventioneel, of beter: Joe Exotic is een excentriekeling. In zijn dierentuin kunnen andere ‘liefhebbers van katachtigen’ en excentriekelingen namelijk niet alleen kijken, maar ook komen spelen met de dieren. Opfokken, stoeien en als het moet met geweld terug in de kooi dringen. Joe loves it. He really does.

Moord

Niet heel gek dat Joe al jaren onder de loep ligt bij dierenactivisten, onder wie Carole Baskin. Zij is oprichter van Big Cat Rescue Wildlife Sanctuary en spreekt al jaren haar kritiek op Joe’s omgang met zijn dieren uit. Voor Joe reden genoeg om een moord op Carole te plannen. In november 2017 zou Joe een man drieduizend dollar hebben betaald om Carole te vermoorden. Zodra ze dood zou zijn, zou de man meer geld krijgen. De maand daarop benaderde Joe een andere man om Carole te vermoorden, alleen bleek dit een undercover FBI-agent te zijn (hoeveel pech kun je hebben, hè?).

Achter de tralies

In april 2019 wordt hij veroordeeld voor twee beramingen van huurmoord, dierenmishandeling en het overtreden van de wet voor beschermde diersoorten. Ook werd hij schuldig bevonden van het doden van vijf tijgerwelpen en voor het verkopen en aanbieden van tijgerwelpen. Uiteindelijk werd Joe veroordeeld tot 22 jaar cel.

Opmerkelijke ambities

Ook interessant aan Joe: in 2016 deed Joe een gooi naar het Amerikaanse presidentschap – en gooide mis – en in 2018 wilde hij gouverneur van Oklahoma worden. Daarnaast was hij te zien in America’s Most Dangerous Pets van Louis Theroux en onderhield hij een eigen YouTubekanaal.

Lees ook
Dít is de bizar verslavende datingshow op Netflix waar iedereen het over heeft

Van de makers van…

En interessant voor ons: Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is gemaakt door dezelfde makers als die van het veelbesproken Fyre Fest. Op Netflix lezen we de volgende synopsis: “Deze docuserie werpt een licht op fokprogramma’s voor grote katachtigen in een bizarre onderwereld vol excentriekelingen die te gek zijn om te geloven.”

De miniserie is vanaf 20 maart te zien op Netflix. Bekijk hieronder de net verschenen trailer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee