Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Thuis & wonen
Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Nu we zoveel mogelijk thuis werken, is er meer ruimte om een lekker ontbijt, lunch of tussendoortje te bereiden. Op NU.nl spotten we deze week een té lekker en bovenal rete makkelijk te maken recept voor home made mango-kokosijs. Haal vandaag nog even snel de boodschappen: vanavond maken = morgen genieten.

Mango-kokosijs recept

Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal personen: 4

Voor dit zelfgemaakte mango-kokosijs heb je gelukkig geen ijsmachine nodig, dus je kunt het in bijna iedere keuken bereiden. Wel handig is een blender of keukenmachine, en een lage plastic bak met deksel (misschien nog even snel de bakjes-zegels bij de Appie inleveren, nu het weer kan?). Met slechts drie ingrediënten maak je daarmee heerlijk, romig fruitijs.

De boodschappenlijst
500 gram bevroren mangoblokjes
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
1 eetlepel honing (meer of minder naar smaak)

Aan de slag
Doe de bevroren mangoblokjes, de kokosmelk en de honing in een blender en maal totdat het helemaal glad en romig is. Proef en maak het ijs eventueel zoeter met wat extra honing. Giet de inhoud van de blender in een lage plastic bak en doe de deksel erop. Zet de bak het liefst een hele nacht in de vriezer. Klaar voor een ijscoup? Haal de bak een half uur tot een uur voordat je wil aanvallen uit de vriezer, dan schep je in een wip de prachtigste bollen.

Lees ook
Nét op tijd voor de lente terugkeert: je opent die rottige ijsblokjeszakjes al je hele leven verkeerd

Vegan-variant

Doordat je dit ijs bereidt met kokosmelk, is het ook geschikt voor een plantaardig dieet. Vervang in dat geval wel de honing door ahornsiroop. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee