Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig! Zo verwijder je thee-aanslag

Handig! Zo verwijder je thee-aanslag

Handig! Zo verwijder je thee-aanslag

Thee-aanslag op je lievelingsmok of een theekring op je tafel? Met deze simpele trucjes wrijf je thee-aanslag in no time weg. Of-ie nu op je servies, je kleding of je houten meubels zit. Thee-aanslag verwijderen doe je zo!

Thee-aanslag verwijderen van kopjes

Misschien wel de grootste ergernis van een theeleut: bruine thee-aanslag op de binnenkant van je mooie theemokken. Om dit te voorkomen zou je na gebruik eigenlijk je mok meteen moeten afwassen. Maar hé, ook wij mogen weleens lui zijn. Hoe je die aanslag te lijf gaat? Doe wat zout op een citroenschil et voilà, je boent de aanslag er zo met de citroen vanaf. Heb je aanslag in je theepot? Vul die dan met heet water en doe er een scheutje citroensap in. Giet ook een beetje sap op de rand van de deksel en doe die erop. Laat de theepot een nachtje weken en je kunt de aanslag er ’s ochtends zo afschrobben met de afwasborstel!

Thee-aanslag verwijderen van je kleding

Ook bij verse theevlekken in je kleding schiet de citroen te hulp. Giet een drupje citroensap op de vlek en laat dit een paar minuten intrekken. Je zult zien dat de vlek steeds lichter wordt. Spoel de plek vervolgens na met lauw water. Ben je er te laat bij of is het een oude theevlek? Behandel de vlek dan met ammonia en was het kledingstuk daarna gelijk met de hand. Pas op bij theevlekken in kunstvezels als nylon, acryl en polyester. Hierbij zou spoelen met warm water al voldoende moeten zijn.

Thee-aanslag verwijderen van je tafel

Je hebt je handen vol, wilt even snel je kop thee neerzetten en er is geen onderzetter in de buurt. Verdorie, wéér een theekring op je tafelblad. Vooral erg vervelend bij houten tafels. Hoe zorg je ervoor dat niemand meer iets van jouw foutje ziet? Vermeng slaolie met een paar druppels azijn. Bind een zachte doek om je vingertoppen en roer het mengsel met je vinger op een bordje door elkaar. Wrijf met de doek stevig over de tafel en je zult zien dat de kring verdwijnt. Je tafelblad gaat er ook nog eens van glanzen!

Wil je een high tea organiseren? Kijk voor inspiratie over thee in het Dossier ‘High tea recepten’ >>