Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Coronavirus gooit roet in het eten: zó anders gaat de finale van ‘The Voice Kids’ eruit zien

Coronavirus gooit roet in het eten: zó anders gaat de finale van ‘The Voice Kids’ eruit zien

Coronavirus gooit roet in het eten: zó anders gaat de finale van ‘The Voice Kids’ eruit zien

Ook voor ‘The Voice Kids’ heeft het coronavirus grote gevolgen. De blind auditions zitten er inmiddels op en de battles zijn volop aan de gang, maar de finale moet nog opgenomen worden. En die komt er dit seizoen heel anders uit te zien dan normaal.

Finale ‘The Voice Kids’

De finale van The Voice Kids is dit jaar niet live en zonder publiek. Vanwege de coronacrisis zijn er geen andere opties, laat een woordvoerder van RTL weten.

Wél stemmen

Het slot van de talentenjacht wordt met uitzondering van het bekendmaken van de winnaar vooraf opgenomen en op 5 juni uitgezonden. Op de uitzendavond kunnen kijkers evengoed op hun favoriet stemmen. De ontknoping volgt daarna in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Zonder publiek

“Op deze manier blijft de kwaliteit, met het daarbij behorende spannings- en stemelement, van The Voice gewaarborgd”, aldus RTL. Tijdens de opnames worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen. “We zijn nu de precieze uitwerking hiervan aan het onderzoeken, maar weten bijvoorbeeld wel al dat er geen publiek aanwezig kan zijn.”

Lees ook
Hysterische ouders in ‘The Voice Kids’ maken de tongen los bij de kijkers

Vervanger Marco Borsato

Eerder werd al bekend dat RTL flink ging sleutelen aan de afleveringen zodat het programma langer door zou lopen en er mogelijk toch publiek welkom zou zijn. Ook werd duidelijk dat Ilse DeLange coach Marco Borsato vervangt in de finale. De zanger legde begin dit jaar vanwege zijn burn-out voor onbepaalde tijd zijn werkzaamheden neer. Toen was het seizoen al opgenomen.

Vanavond om 20.00 uur bij RTL4 is het weer tijd voor de battles in ‘The Voice Kids’ en neemt team Sanne het tegen elkaar op. Hieronder zie je alvast een preview van de uitzending:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram