Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bijna nét zo spannend als de serie zelf: komt er tweede seizoen van Netflix’ ‘The Stranger’?

Bijna nét zo spannend als de serie zelf: komt er tweede seizoen van Netflix’ ‘The Stranger’?

Thuis & wonen
Bijna nét zo spannend als de serie zelf: komt er tweede seizoen van Netflix’ ‘The Stranger’?

De serie werd getipt als dé opvolger van ‘YOU’, maar de meningen zijn verdeeld over ‘The Stranger’. Zo waren er volgens menig kijker veel losse eindjes en werd niet elke verhaallijn ‘opgelost’. Reden genoeg voor een tweede seizoen, zou je denken. Maar komt die er wel?

‘The Stranger’ the questions…

Want euh, hoe heeft Mike nu precies die alpaca kunnen onthoofden met een schep? En we zagen Adam een DNA-test doen, maar hebben daar vervolgens nooit het resultaat van gezien. Nou goed, alle warrige verhaallijnen daargelaten, is er toch wel een roep om een tweede reeks. De populaire show eindigt namelijk met Adam die Tripp vermoordt en rechercheur Johanna die de losse eindjes voor hem wegwerkt. Maar net als alles weer koek en ei lijkt te zijn, duikt The Stranger op bij het voetbalveld. Heeft zij nog meer chantage voor haar halfbroer in petto?

Auteur denkt er anders over

Harlan Coben, de auteur van het boek waar de serie op gebaseerd is, vertelt aan Digital Spy: “Ik denk niet dat het eerlijk is om mensen te vragen een misdaadverhaal van acht afleveringen te bekijken en dan niet het einde te geven en je te laten wachten op seizoen twee”. Hij vindt het overduidelijk wel meevallen met die losse eindjes. “We zullen alleen seizoen twee maken als we een idee kunnen bedenken dat net zo goed is voor de personages. Maar ik ga niet iets achterhouden of niet het volledige antwoord geven in seizoen één. En eerlijk, de boeken lenen zich niet voor meer dan één seizoen… Dit is een gesloten verhaal. Je hebt aan het einde alle antwoorden en het is dan ook enorm bevredigend.”

Lees ook
Dit wordt nagelbijten: Netflix komt wéér met loeispannende stalkerserie

Niet gepland

Een tweede reeks van The Stranger staat dus niet echt op de planning, als het aan Coben ligt dan. Maar je weet nooit. Misschien als fans (en dat zijn er behoorlijk wat) maar wat graag een vervolg willen, dat hij toch nog overstag gaat. En wellicht heeft Netflix daar wel een flinke bak geld voor over? Dollartekens in de ogen kunnen immers voor een hoop onverwachte wendingen zorgen…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee