Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waargebeurde serie mét Nederlands succes ‘The Serpent’ vanaf nu te bingen op Netflix

Waargebeurde serie mét Nederlands succes ‘The Serpent’ vanaf nu te bingen op Netflix

Waargebeurde serie mét Nederlands succes ‘The Serpent’ vanaf nu te bingen op Netflix

Naast documentaires kun je ook waargebeurde series op Netflix bekijken. Vanaf vandaag komt daar weer een nieuw pareltje bij: ‘The Serpent.’ Het spannende mysterie speelt zich af in de jaren ’70, waarin rondreizigers van over de hele wereld om het leven worden gebracht door psychopaat Charles Sobhraj, ook wel The Serpent genoemd. Of je hierna ooit nog wil gaan backpacken weten wij nog niet zo zeker…

Nieuwe serie ‘The Serpent’

Uiteindelijk is er bewijs gevonden voor de moord op minstens twaalf toeristen uit Europa en Noord-Amerika. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit er veel meer geweest, maar dat bewijs ontbreekt nog altijd. In de serie kun je zien hoe Charles Sobhraj en zijn Canadese vriendin Marie-Andrée Leclerc te werk gingen. De eerste twee toeristen die in de smoesjes van Charles en Marie-Andrée trapten waren de Nederlanders Henk Bintanja en Cocky Hemker. Op gruwelijke wijze (ze worden levend verbrand) komen de Nederlandse toeristen om. Yuck!

Nederlands succes

Niet alleen spelen de Nederlandse vakantiegangers een rol in de nieuwe serie. Naast seriemoordenaar Charles draait het verhaal ook om de voormalige Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg die op de Nederlandse ambassade in Bangkok werkt. Na verontrustende brieven van de ouders van de Nederlandse toeristen, stort hij zich op dit drama en weet uiteindelijk de beruchte moordenaar te ontmaskeren! Helaas wordt Herman Knippenberg niet echt gespeeld door een Hollander, maar gelukkig kan hij wel een aardig woordje spreken in onze moeilijke taal. De Nederlandse toeristen worden wel gespeeld door acteurs uit ons kikkerlandje. Ellie de Lange en Armand Rosbak – die net van zijn opleiding afkwam – mochten die de taak op hen nemen.

Drama maar met feiten

Eigenlijk is deze serie dus ook deels een documentaire. Naast dat er hier een daar een paar namen zijn veranderd en niet alle dialogen authentiek zijn, wordt het verhaal zo nauwkeurig mogelijk verteld. Ook Herman Knippenberg zelf, is onder de indruk van de serie. Bij Tubantia vertelde hij eerder dat de makers het verhaal fantastisch hebben neergezet. “Het is gedramatiseerd, maar de feiten kloppen. We hebben moeten vechten tegen de bureaucratie en de desinteresse van de Thaise overheid. Maar we hebben uiteindelijk gewonnen. Zonder ons doorzettingsvermogen waren er nog meer mensen vermoord”, aldus de Nederlandse held.

De serie is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Bron: AD.nl | Beeld: still