Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wereld van verschil: niet Ryan Gosling, maar déze acteur zou eigenlijk de hoofdrol spelen in ‘The Notebook’

Wereld van verschil: niet Ryan Gosling, maar déze acteur zou eigenlijk de hoofdrol spelen in ‘The Notebook’

Thuis & wonen
Wereld van verschil: niet Ryan Gosling, maar déze acteur zou eigenlijk de hoofdrol spelen in ‘The Notebook’

Denk je aan ‘The Notebook’, dan denk je natuurlijk aan het onwijze zwijmelverhaal én de chemie tussen Ryan Gosling (39) en Rachel McAdams (41). Toch had het niet veel gescheeld of een ándere acteur was in de huid van personage Noah Calhoun gekropen, zo blijkt zo’n zestien jaar (!) na het verschijnen van de film.

Hoofdrol ‘The Notebook’

George Clooney zou eigenlijk de hoofdrol in The Notebook (2004) spelen. De acteur vertelt in een virtueel gesprek tijdens het BFI London Film Festival dat de rol, die uiteindelijk door Ryan Gosling is vertolkt, eerst aan hem was gegeven.

Samen met Paul Newman

Volgens George was het de bedoeling dat hij met Paul Newman in de film zou spelen. Newman zou het personage op oudere leeftijd spelen. De rol werd uiteindelijk vertolkt door Ryan Gosling en James Garner. “We zouden The Notebook samen doen. Ik zou de jongere versie spelen. Ik ontmoette Paul en we dachten dat het fantastisch zou worden”, aldus Clooney, die begon te twijfelen na het zien van de films van Newman. “Hij is een van de mooiste mannen die je ooit zal zien. Toen ik hem weer ontmoette, gaf ik toe dat ik hem niet kon spelen. Ik lijk niet eens op hem.”

Niet de juiste rol

“We wilden het allebei graag doen, omdat we eens wilden samenwerken, maar uiteindelijk was het niet het juiste voor ons om te doen”, vervolgt de Amerikaanse acteur. Clooney en Newman, die in 2008 is overleden, hebben nooit samen in een film gespeeld.

Lees ook
Stiekem al in de decemberstemming? Dit zijn alle kerstfilms op Videoland om nú al te kijken

‘Saaie’ verhaallijn

Een aantal jaar geleden gaf Nicholas Sparks, de schrijver van het verhaal, al toe dat het knap lastig was om een acteur te vinden die de rol van Noah in The Notebook wilde vertolken. Dat kwam volgens de populaire romanschrijver door de saaie verhaallijn van het personage. “Het is een man die verliefd wordt… en dan heel lang niets doet. Hij wacht gewoon en wanneer de vrouw van zijn dromen weer in zijn leven komt opdagen is hij nog altijd verliefd op haar. En tegen het einde van het verhaal… is hij nog altijd verliefd op haar. Dus waar is het verhaal dan?”, aldus de auteur kritisch over het personage dat hij zélf bedacht. “Gelukkig slaagde Ryan Gosling erin om dat verhaal tot leven te brengen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee