Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Alles over ‘The Crown’ seizoen 4: van releasedatum tot nu ein-de-lijk de trailer (mét Diana!)

Alles over ‘The Crown’ seizoen 4: van releasedatum tot nu ein-de-lijk de trailer (mét Diana!)

Thuis & wonen
Alles over ‘The Crown’ seizoen 4: van releasedatum tot nu ein-de-lijk de trailer (mét Diana!)

Fans van de Britse royals hoeven niet lang meer te wachten: ‘The Crown’ seizoen 4 staat bíjna op Netflix. Het nieuwe deel over Queen Elizabeth en haar beruchte familie is vanaf 15 november te bingewatchen. En dat is al bijna, dus wordt het de hoogste tijd om je eens goed voor te bereiden. Lees hier alles wat je moet weten over ‘The Crown’ seizoen 4, waarin prinses Diana dan eindelijk haar debuut maakt.

‘The Crown’ seizoen 4

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het derde seizoen van The Crown op Netflix verscheen. Niet lang daarna (lees: een paar dagen) keken fans al reikhalzend uit naar het vervolg, dat deels tegelijkertijd is opgenomen met het derde deel. Het zou volgens Peter Morgan, één van de schrijvers van de serie, daarom niet lang duren voordat het vierde seizoen zou verschijnen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, waardoor de release werd uitgesteld. Tot 15 november dan, want dan verschijnt The Crown seizoen 4 op Netflix. Bijna, dus!

Prinses Diana maakt haar debuut

The Crown seizoen 4 speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, toen er grote veranderingen plaatsvonden binnen het Britse koningshuis. Daarbij is met name een glansrol weggelegd voor prins Charles (gespeeld door Josh O’Connor), die in die tijd steeds meer op de voorgrond trad. Fans van Diana Spencer krijgen eindelijk waar ze op hebben gewacht: actrice Emma Corrin zal haar debuut maken als de in 1997 overleden prinses. In het nieuwe seizoen wordt er flink ingezoomd op de relatie van Charles en Diana, van de beginperiode tot hun bruiloft in 1981 en de scheurtjes die al gauw in hun huwelijk kwamen.

De tekst loopt door onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op

Nieuwe gezichten

Naast prinses Diana maken ook andere koninklijke en politieke figuren hun entree in de serie. Zo is voormalig Britse premier Margaret Thatcher te zien in het vierde seizoen. De rol van ‘the Iron Lady‘ wordt vertolkt door actrice Gillian Anderson. Aangezien de relatie en het huwelijk van Charles en Diana centraal staat in The Crown seizoen 4, worden we in de nieuwe afleveringen ook geïntroduceerd aan hun kinderen: prins William en prins Harry (nog als kleine prinsjes uiteraard).

Oude bekenden

Natuurlijk maakt een groot deel van de cast uit het derde seizoen ook weer hun comeback. Olivia Colman speelt nog altijd koningin Elizabeth, evenals Tobias Menzies die terugkeert als prins Philips, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Josh O’Connor als prins Charles. In The Crown seizoen 3 werd Camilla Shand reeds geïntroduceerd, gespeeld door Emerald Fennell. Ook zij zal wederom te zien zijn in The Crown seizoen 4. Daarnaast kunnen fans van de ‘eerste’ koningin Elizabeth hun geluk niet op: Claire Foy keert terug! Niet als de Queen, maar in de vorm van flashbacks.

Lees ook
Wil je (ook) zien: serie over vermoorde zangeres Selena (de Shakira van de 90’s) onderweg naar Netflix

Trailer

Na eerder al een teaser gedeeld te hebben, onthulde Netflix op dinsdag 13 oktober dan eindelijk de langverwachte trailer van The Crown seizoen 4. En die belooft heel veel goeds, kunnen we je vertellen. “Dit zijn het soort gebeurtenissen waar sprookjes over geschreven worden”, klinkt de voice-over terwijl we beelden zien van een jonge Charles en Diana. “Maar meestal eindigen die op dit moment met de simpele zin: ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.” Die ‘romantische’ woorden werden uitgesproken op hun trouwdag, maar kregen achteraf nogal een bittere betekenis. Ook maken we in de trailer kennis met premier Margaret Thatcher, en zien we hoe de spanningen hoog oplopen voor koningin Elizabeth en prinses Margaret. Eén ding is zeker: op 15 november zitten wij gekluisterd aan ons beeldscherm.

De tekst loopt door onder de video.

‘The Crown’ seizoen 5 en 6

Onlangs kondigde Netflix aan dat er officieel nog twee seizoenen van The Crown komen. In de laatste delen van de populaire serie zullen we te maken krijgen met een compleet vernieuwde cast. Zo neemt Downton Abbey-actrice Imelda Staunton het stokje over van Olivia Colman als Queen Elizabeth. Ook de namen van andere prominente castleden zijn bekendgemaakt. Lesley Manville zal prinses Margaret spelen, prins Philip wordt vertolkt door Jonathan Pryce en Elizabeth Debicki kruipt in de huid van een oudere prinses Diana. Wij kunnen niet wachten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Netflix

Shoppen is altijd een goed idee