Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Niet tevreden met je Instagram feed? Zó creëer je een galerij waarbij de likes binnenstromen!

Niet tevreden met je Instagram feed? Zó creëer je een galerij waarbij de likes binnenstromen!

Niet tevreden met je Instagram feed? Zó creëer je een galerij waarbij de likes binnenstromen!

Instagram heeft immens grote proporties aangenomen en is voor de grootste internet babes een serieuze baan geworden. Hun feed bestaat dan ook uit een verzameling van de prachtigste foto’s, en ze hebben duizenden volgers. Maar hoe doen die online influencers dat toch?

Er is een aantal dingen, zoals compositie, bewerking en het gebruik van hashtags, die het aantal likes van je foto’s erg beïnvloeden. En wij helpen jou daar graag een handje op weg. Met deze tips creëer ook jij een professioneel ogende Instagrampagina, en heb jij binnen een handomdraai deze nieuwe online kunstvorm onder de knie. #getitgirl

Wees consequent
Wanneer je een nieuwe pagina start, of een Instagramaccount hebt die nog niet zoveel volgers heeft, dan is het erg belangrijk om consequent te zijn in je upload schema. Plaats niet eens in de twee weken een foto, maar wees secuur en post meerdere foto’s op een dag, op vaste tijdstippen. Hierdoor weten je volgers wat ze kunnen verwachten, en wanneer ze weer naar jouw account moeten gaan voor nieuw beeldmateriaal. Door gaten te laten vallen raken je volgers gauw uitgekeken, en zullen ze sneller die unfollow button aanklikken. En dat wil je natuurlijk vermijden!

Kies een eigen kleurenpalet
Misschien lijkt het alsof de meeste Instagramaccounts gewoon een verzameling zijn van foto’s, maar niets is minder waar. Achter de grote namen schuilt een hele strategie, waardoor alle foto’s een indrukwekkend geheel vormen. Kies van te voren wat voor uitstraling je jouw account wilt geven en houd hieraan vast. Door een bepaalde kleur continu te laten terugkomen, of juist voornamelijk gebruik te maken van zwart-wit, creëer je een samenhangende galerij.

https://www.instagram.com/p/BGme3n7yD11/?taken-by=chiaraferragni&hl=en

Kies een filter
Een filter kan jouw account een unieke en persoonlijke uitstraling geven, en doet al jouw zorgvuldig genomen kiekjes tot een geheel vormen. Dus kies een filter die je op al je foto’s toepast en stick with it! Begin je na jaren met het uitbreiden van je account? Verwijder dan een de foto’s die totaal buiten jouw nieuwe beeld vallen, maar pas op: behoud juist ook een aantal oldies. Je volgers vinden het heel leuk om te zien hoe jouw account gegroeid is, dus wees selectief bij het verwijderen.

Houd de gulden snede altijd in je achterhoofd
Dit is een basistechniek waar fotografen bij zweren, en die jij als big instagrammer to be ook moet gaan toepassen bij het nemen van foto’s. In het kort: bij de gulden snede verhoudt het grootste van de twee delen zich tot het kleinste, zoals het gehele lijnstuk zich verhoudt tot het grootste. Ehm, wat? Het houdt simpel gezegd in dat je speelt met lijnen en compositie. Ingewikkeld en wiskundig, maar gelukkig is er een App voor! Camera Awesome helpt jou bij het maken van de beste foto’s, waarbij de gulden snede is toegepast.

View this post on Instagram

☁️??☀️✨

A post shared by Nicole Warne (@garypeppergirl) on

Tag op een strategische manier
Als je probeert een echt merk te worden op Instagram en op zoek bent naar een trouwe achterban van volgers, dan is het belangrijk de juiste tags en geotags te gebruiken. Draag je kleding van een bepaald merk, of heb je net ergens gegeten en ben je enthousiast? Tag dan de naam van het restaurant, of van het kledingmerk! Zo laat je weten dat je er bent en kunnen nieuwe mensen in aanraking komen met jouw account. Maar doe dit niet overdreven, en post op een natuurlijke manier. Té veel tags gebruiken ziet er onprofessioneel en schreeuwerig uit.

View this post on Instagram

Favorite part of any day. ⭐️

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Maak optimaal gebruik van het onderschrift
Kies een bepaalde tone of voice, die je constant toepast bij al je foto’s. Ben je grappig, kun je goed schrijven, of gebruik je liever altijd een lyric van een liedje? Kies wat het beste bij je past en houd hieraan vast! En vergeet natuurlijk ook de hastags niet, want door de juiste hashtags wordt jouw account sneller gevonden. De gouden regel voor het gebruik ervan: gebruik er minimaal zeven en maximaal elf!

 

Bron: Mydomaine.com

Lees ook: