Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tech talk: 3 manieren om voorgoed van al die ongewenste e-mails af te komen!

Tech talk: 3 manieren om voorgoed van al die ongewenste e-mails af te komen!

Tech talk: 3 manieren om voorgoed van al die ongewenste e-mails af te komen!

Er is haast niets vervelender dan een inbox die overloopt van de ongelezen e-mails. De toon van een nieuwe e-mail in je Postvak In bezorgt je kippenvel en de stress van het oplopende aantal berichten zorgt ervoor dat je continu met een onrustig gevoel door het leven gaat. Kortom: tijd voor verandering!

Een grote schoonmaak houden in je mailbox is de eerste stap richting een rustiger, overzichtelijker en georganiseerder leven. Stress wordt minder, het beantwoorden van leuke e-mails zal plots aantrekkelijker lijken en zelfs je nachtrust zal er op vooruit gaan. Echt waar, eerlijk waar. Als jij staat te springen om bovengenoemde dingen, dan moet je de volgende tips echt even opvolgen. Want het creëren van een georganiseerde inbox is helemaal niet zo lastig als je denkt. Here we go!

Copyright: Pinterest

Unsubscribe
Dit is de eerst stap in de goede richting! Want waarschijnlijk ben je op allerlei mailingslists aangesloten en ontvang je dagelijks veel nieuwsbrieven van merken of sites. En deze mails lees je waarschijnlijk helemaal niet eens! Ga dus eens door je inbox heen, en selecteer alle e-mails die je niet langer wilt ontvangen. Hoe? Als je Gmail gebruikt, doe je dit heel simpel door rechts naast het emailadres van de zender te klikken. Daar staat unsubscribe geschreven, en door daar op te klikken ontvang je direct geen e-mails van die ontvanger meer.

Filteren
Hier is nog een handige Gmail hack: klik op het vakje naast de e-mail die je niet langer wilt ontvangen. Hier vind je de optie: ‘Filter Messages Like These’. Dan verschijnt het e-mailadres van de zender waar je niet langer berichten van wilt krijgen. Klik op ‘Create Filter’ With ‘This Search’, selecteer Delete it en dan ‘Create Filter’. Vanaf dat moment zullen alle mails van de geselecteerde ontvanger geblockt zijn.

Unroll me
Dit is je nieuwe beste vriend, en zo ontzettend handig dat we een dansje deden toen we de site tegenkwamen. UnRoll.me is de naam en het is een website waar je heel gemakkelijk én gratis een overzicht kunt krijgen van alle e-mails en nieuwsbrieven waar je op geabonneerd bent. Je kunt handmatig selecteren van welke afzender je niet langer berichten wilt krijgen, en je dan in een klik van al die mailinglists uitschrijven. Heaven!

Bron: Pure Wow

Lees ook: