Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Poets jij je tanden onder de douche? Pas dan hier voor op

Poets jij je tanden onder de douche? Pas dan hier voor op

Thuis & wonen
Poets jij je tanden onder de douche? Pas dan hier voor op

Even snel je tandenpoetsen terwijl je aan het douchen bent is hartstikke efficiënt. Je lichaam schoon, je haren schoon én je tanden schoon! Maar is dit wel zo hygiënisch als je denkt?

Het ligt eraan hoe je je tandenborstel na het douchen opbergt. Zolang je dat op de juiste manier doet, is er niets mis mee. Maar toch is dit iets waarvan veel mensen niet weten dat ze het fout doen.

Schimmels

Een veelgemaakte fout is om je tandenborstel in de douche te laten liggen. Doordat de douche een vochtige ruimte is, groeien daar eerder bacteriën. Zo kunnen er schimmels gaan groeien in je tandenborstel. Tussen de haartjes waarmee jij je tanden poetst, dus. En het erge is nog: die zie je met het blote oog zeker niet altijd. Daarom denk je dat je borstel schoon is, maar non.

Voorkomen

Klinkt niet heel lekker. Gelukkig is dit te voorkomen. De simpelste manier is natuurlijk om je tandenborstel buiten de douche te bewaren, maar dan heb je ‘m niet meer binnen handbereik tijdens het douchen. Wil je je tanden toch onder de douche blijven poetsen? Zorg dan dat je ‘m voortaan niet meer op het natte plankje legt naast de andere doucheproducten. In plaats daarvan kun je de tandenborstel beter aan een tandenborstelhouder hangen. Er zijn veel soorten tandenborstelhouders die je aan de douchewand kunt bevestigen. Omdat de borstel hangt, droogt het veel makkelijker aan de lucht.

Lees ook
De vieze reden waarom je tandenborstels nooit bij elkaar in één bekertje moet zetten

Luchten

Toch blijft de douche een vochtige en broeierige ruimte. Zorg er daarom altijd voor dat je de douche goed laat luchten als je klaar bent. Je tandenborstel droogt veel beter aan de lucht als je na het douchen alles lekker opengooit. Dat kan sowieso geen kwaad voor je badkamer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee