Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Taco salade met maïs, ijsbergsla en tortillachips

Taco salade met maïs, ijsbergsla en tortillachips

Thuis & wonen
Taco salade met maïs, ijsbergsla en tortillachips

Ben jij ook zo gek op Mexicaans eten zoals taco’s en gevulde wraps? Het nadeel van taco’s is dat ze een beetje lastig te eten zijn en dat de tacoschelp vaak breekt in je hand. In deze taco salade zitten alle ingrediënten die ook in een taco zitten, alleen is het wat gemakkelijker te eten. 

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram sla
  • 200 gram chilibonen
  • half blikje tomatenblokjes
  • 2 theelepels tacokruiden
  • maïs
  • tortillachips
  • Eventueel 150 gram gehakt

Zo maak je het:

Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in de pan en bak het uitje, de tacokruiden en de knoflook aan. Als je gehakt wilt toevoegen aan het recept, kun je na het aanfruiten van het uitje het gehakt rul bakken. Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes toe en laat je dit circa 5 tot 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de chilibonen toe en warm het geheel op.

Leg op een bord flink wat ijsbergsla. Schep vervolgens wat van de tomatensaus op de sla en verkruimel wat tortillachips over de “salade”. Als laatste kun je nog wat mais en zure room toevoegen om het geheel af te maken.

Tip: houd je van pittig? Voeg dan een rode peper of 1/4 theelepeltje chilipoeder toe.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee