Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze taart van rode wijn en chocolade combineert 2 van onze favoriete dingen

Deze taart van rode wijn en chocolade combineert 2 van onze favoriete dingen

Thuis & wonen
Deze taart van rode wijn en chocolade combineert 2 van onze favoriete dingen

Wij houden van een glas wijn en een stevig stuk chocolade op z’n tijd: er bestaat – buiten frietjes – namelijk écht geen beter comfort food. Daarom waren wij héél blij toen we volgend recept tegenkwamen: het combineert namelijk wijn én chocolade in één zalige, smeuïge cake. Hoera!

Zin om de uitdaging aan te gaan en je eigen ‘red wine chocolate cake’ te maken? Dat kan! Het – verrassend simpele – recept vind je hieronder. You’re welcome!

Ingrediënten voor de cake

  • 85 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 145 gram donkerbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei en 1 eigeel
  • 175 ml rode wijn
  • Een scheutje vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje kaneel

Ingrediënten voor het glazuur

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram room
  • 25 gram kristalsuiker
  • Een scheutje vanille-extract

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175°C. Bekleed je bakvorm daarna met bakpapier, zodat de cake niet aan de vorm blijft kleven. Meng in een grote kom de boter met de suiker, tot ze samen een fluffy textuur krijgen. Voeg daarna het ei en het eigeel toe en roer alles tot het een egaal geheel wordt. Daarna komt het leuke deel: de wijn toevoegen. Voeg de wijn toe aan het beslag en meng ook het scheutje vanille-extract mee. Als laatste voeg je de bloem, cacaopoeder, kaneel en het zout toe en mix je alles samen.

Doe je beslag vervolgens in de bakvorm en bak het geheel voor zo’n 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Even checken? Steek een tandenstoker in het beslag: als die clean terugkomt, is je cake klaar. Laat je cake daarna een kwartiertje afkoelen, en maak in de tussentijd je glazuur. Dat doe je door de mascarpone, de room, de suiker en het vanille-extract te mengen tot het geheel stevig wordt. Versier je afgekoelde cake daarna met een royale laag glazuur – en geniet ervan met een glas wijn in je hand. Living the good life!

Lees ook:

Copyright: Martine Verhoeven

Shoppen is altijd een goed idee