Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Taart met aardappel, bosui en kip

Taart met aardappel, bosui en kip

Thuis & wonen
Taart met aardappel, bosui en kip

Er staat weer een nieuwe gerecht voor je klaar: hartige taart met aardappel, bosui en kip. Een hele lekkere maar machtige taart. Serveer het met een kleine salade en het avondeten is klaar!

artikel

Dit heb je nodig

Voor 4 personen
Tijd: 20 min. + 35 min. in de oven

  • circa 5/6 plakjes bladerdeeg (half ontdooid)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 gram aardappels
  • 2 bosuien
  • 150 gram kipreepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handjevol geraspte kaas
  • eventueel andere kruiden zoals knoflookpoeder, peterselie en basilicum

Zo maak je het

Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van je vorm. Schil je aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook of bak de aardappelblokjes. Zelf heb ik de aardappelpartjes circa 18 minuten gebakken in een pan met een beetje olijfolie en met de deksel erop.

Het is ook lekker om je aardappeltjes op smaak te brengen met bijvoorbeeld paprikapoeder of patatkruiden. Meng de eieren met het bloem en voeg daarna ook de creme fraiche en het paprikapoeder toe. Meng alles goed totdat het één geheel is. Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de aardappelblokjes, de bosui en de kipreepjes over het bladerdeeg en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen.

Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de top en dan kan de hartige taart voor circa 30 tot 40 minuten in de oven. De hartige taart is klaar wanneer het bladerdeeg gaar is en de bovenkant mooi goudbruin.

 

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee