Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ernstig zieke Sylvia uit ‘MAFS’ bedolven onder kaarten en berichten: ‘Ik ben lichamelijk een beetje op’

Ernstig zieke Sylvia uit ‘MAFS’ bedolven onder kaarten en berichten: ‘Ik ben lichamelijk een beetje op’

Ernstig zieke Sylvia uit ‘MAFS’ bedolven onder kaarten en berichten: ‘Ik ben lichamelijk een beetje op’

Het afgelopen seizoen van ‘Married at First Sight’ eindigde verdrietiger dan iedere kijker had kunnen vermoeden. Want naast een berg gesneuvelde huwelijken bleek één van de kandidaten ernstig ziek: bij Sylvia werd vlak voor het beslismoment longkanker geconstateerd. Afgelopen week is Sylvia overspoeld met mooie kaarten en berichten waarvoor ze iedereen in een kleine update wil bedanken.

Videoboodschap

Sylvia heeft een filmpje opgenomen om de mensen te bedanken die haar een hart onder de riem hebben gestoken. Eén van de MAFS-trouwambtenaren, Mariëlle Jongmans, heeft de video gedeeld op Twitter. “Ik krijg zo veel lieve kaartjes. Iedereen is zo begaan met mij”, zegt Sylvia.

Lichamelijk op

Helaas gaat het lichamelijk niet zo best met de MAFS-kandidate. Ze onderging de afgelopen weken chemokuren en bestralingen. “Ik ben best wel een beetje op, lichamelijk”, geeft ze toe. “Dus ik hou me een beetje koest.” Toch vindt ze het belangrijk om wat van zich te laten horen. “Ik wil jullie via deze weg laten weten dat ik er heel erg blij mee ben.”

Scheiding

Sylvia’s gezondheid is ook de reden dat zij niet langer samen is met Freddy. “Fred is er niet vanuit gegaan om met een zieke vrouw te trouwen. Ik vind dit heel erg voor jou”, zei ze in Jinek. Toen Sylvia hoorde wat ze had, vond ze het niet eerlijk voor hem. “Dit overkomt hem ook. Ik heb ook voor Fred de beslissing genomen om de stekker eruit te trekken. Ik vond het voor ons beide niet eerlijk.”

Heel druk

Toch zijn er no hard feelings. “Met Fred was het ontzettend leuk, maar Fred was ook ontzettend druk, maar dat zag niemand. Na die camera’s kreeg ik ook geen rust. Het knopje kon gewoon niet uit”, zei ze eveneens in Jinek. Hoewel hun huwelijk voorbij is, is er nog steeds sprake van een bijzondere vriendschap. De twee bellen nog steeds meerdere malen per week en Freddy probeert Sylvia waar hij kan te steunen in de zware periode waar ze doorheen gaat. “Ik probeer haar ook zo veel mogelijk te steunen. We kunnen heel goed met elkaar over weg”, aldus Freddy.

Lees ook
Niet alle ‘MAFS’-stellen afgeschreven: er is tóch nog hoop op een geslaagde match!

Samen blijven

Toch was de bruidegom het liefst gewoon getrouwd gebleven, maar het is niet anders. “Zij maakt een keuze. Dat accepteer je gewoon. Zij heeft de keuze gemaakt”, aldus Freddy. Wellicht zit er toch nog meer in als Sylvia de ziekte overwint? Die hoop is er wel: “De tumor en klieren worden kleiner. Het gaat beter met me”, liet Sylvia vorige week al weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: FLEXMI via RTL Beeldbank