Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Surinaamse pasteitjes (+ win het kookboek!)

Surinaamse pasteitjes (+ win het kookboek!)

Thuis & wonen
Surinaamse pasteitjes (+ win het kookboek!)

Lekkere Surinaamse pasteitjes volgens Yvestown. Enthousiast over dit recept? We mogen 3x het boek Yvestown in de keuken weggeven!

surinaamse_pasteitjes

 

Dit heb je nodig:

  • 2 scharrelkipfilets (ca. 200 g p/st)
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui * 2 tomaten
  • 250 g waspenen
  • 250 g doperwten
  • 50 g kappertjes
  • handvol platte peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • vuurvaste schaaltjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kipfilets met zout en de peper en kook ze gaar in een diepe pan met een bodem water tot er bijna geen water meer in de pan staat. Houd de deksel op de pan. Snijd ondertussen de ui en de knoflook. Haal de pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de waspeen in smalle plakjes en kook ze samen met de doperwtjes beetgaar. Haal de kipfilets uit de pan en snijd ze in kleine stukken. Bak de tomaat, ui, knoflook en kipfiletstukjes samen in een koekenpan. Voeg de waspeen en doperwtjes toe. Roer goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg de kappertjes en fijngesneden peterselie toe. Snijd de hardgekookte eieren in smalle plakjes. Bekleed de vuurvaste schaaltjes met 1 vel bladerdeeg en vul ze tot aan de rand toe met het mengsel. Leg 2 plakjes ei bovenop en sluit het pasteitje door het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe te leggen. Smeer alle pasteitjes in met geklopt ei voor een goudbruin resultaat. Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Yvesbook-coverDit recept komt uit het boek Yvestown in de keuken. Auteur Yvonne Eijkendijk is blogger op Yvestown, ze schrijft over eten, fotograferen, koken en keukens. Yvestown in de keuken kost € 32,50 en is verschenen bij Uitgeverij Snor.

 

Winnen!

We mogen 3 exemplaren van Yvestown in de keuken weggeven! Vul het formulier in en win.

Shoppen is altijd een goed idee