Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Video: Superschattige babypanda geboren!

Video: Superschattige babypanda geboren!

Video: Superschattige babypanda geboren!

Hoera! Er is een nieuwe babypanda op de wereld! Het schattige beestje werd geboren in het Belgische park Pairi Daiza. De moeder heet Hao Hao, de naam van haar jong is nog niet bekend. Beiden maken het gelukkig goed. 

In onderstaande video is te zien hoe Hao Hao zich over haar jong ontfermt:

Beschermde diersoort

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en ze planten zich moeilijk voort, zeker in gevangenschap. Het vrouwtje is maar drie dagen per jaar vruchtbaar. Het is daarom heel bijzonder dat er nu een panda geboren is in het park in Brugelette. Het is de derde keer dat er in Europa een reuzenpanda geboren is, andere babypanda’s werden geboren in Spanje en Oostenrijk.

Hao Hao, de favoriete panda van China

De panda Hao Hao komt uit China en is door de Chinese overheid ‘uitgeleend’ aan België voor een periode van 15 jaar. En Hao Hao is niet zomaar een panda: in 2013 werd ze in China verkozen tot favoriete panda van China.

Met behulp van Chinese specialisten werd Hao Hao kunstmatig geïnsemineerd. Op het moment leven er nog maar zo’n 1800 reuzenpanda’s in het wild, elke nieuwe geboorte is daarom belangrijk voor het voortbestaan van deze diersoort.

Minipanda

De pasgeboren panda is een jongetje. Hij is nu nog heel klein en heeft nog geen haar. Over het algemeen weegt een babypanda tussen de 80 en 200 gram en is hij 900 keer kleiner dan de moeder. Dit jongetje weegt 171 gram. Zo ziet de pasgeboren babypanda er nu uit:

13323343_10208349358624255_3544944018894962674_o.jpgbabypanda

Eerste foto van de baby panda. Foto: Pairi Daiza.

Lees ook:

Deze schattige panda is niet zo goed in boomklimmen

11 romantische én hilarische dates

Zo ziet de jongen van Kinder Chocolade er nu uit