Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Strenge lockdown & kerstvakantie? Dit kun je doen tegen verveling

Strenge lockdown & kerstvakantie? Dit kun je doen tegen verveling

Strenge lockdown & kerstvakantie? Dit kun je doen tegen verveling

Een grote domper zo voor de feestdagen.. Zaterdag 18 december kondigde Mark Rutte aan dat vanaf zondag 19 december strengere coronamaatregelen in zouden gaan. Had je veel plannen in je kerstvakantie staan die je nu moet annuleren door de strenge lockdown? Dan hebben wij tips voor je om verveling tegen te gaan. Samen maken we er het beste van!

Door de nieuwe coronavariant omikron maakt het kabinet zich veel zorgen. OMT-voorzitter Jaap van Dissel voorspelt de dat nieuwe variant een flinke stijging in de besmettingen en ziekenhuisopnames gaat geven. Genoeg redenen volgens het kabinet om een lockdown in te schakelen. Maar wees gerust! Wij hebben de tips om je niet te vervelen:

1. Uitgebreid koken

Neem de tijd voor een heerlijk gerecht en probeer ook nieuwe gerechten uit. Kies bijvoorbeeld de ene dag voor een uitgebreide lunch en de andere dag voor een uitgebreid avondmaal. In de Flair of op Flair.nl staan genoeg lekkere recepten. Laat je inspireren!

2. Nieuwe hobby

Hoe leuk is het om met je tijd een nieuwe hobby of skill aan te leren. Grote kans dat je hier voorheen niet aan toe kwam. Misschien is het leren van een andere taal, een online cursus, fotografie, schilderen of een bepaalde sport wel iets voor jou.

3. Bingewatch een leuke serie

Er staan genoeg series of mooie documentaires op Netflix of Videoland. Een goede aanrader zijn de Koreaanse dramaseries. Vaak duren de afleveringen van deze series langer dan andere series. Daarnaast zijn ze vaak ontzettend spannend.

4. Spelletjes

Waarschijnlijk heb je vroeger veel spelletjes gespeeld, maar is het naarmate je ouder werd steeds meer op de achtergrond geraakt. Hoe leuk is het om je oude hobby op te pakken en iedere avond na het eten een spelletje te spelen in plaats van tv te kijken. Lees hier onze tips voor de allerleukste spelletjes

5. Handwerken

Het werkt heerlijk ontspannend en is erg leuk om te doen. Breien en haken is een typisch winterse activiteit. Leer het jezelf aan via YouTube of Facetime samen met je oma. Zo is ook zij iets minder eenzaam.

6. Puzzels

Doe iedere avond een denk- of legpuzzels en blijf zo je hersenen trainen. Online zijn verschillende puzzelboekjes verkrijgbaar. Zo ben je minstens een uur per dag zoet.

7. Yoga

Sporten kunnen we niet meer in de sportschool, maar gelukkig zijn er thuis ook genoeg mogelijkheden om te sporten. Ben jij niet zo fan van een heel actieve sport of ben jij bang dat je de buren stoor? Kies dan voor yoga. Op YouTube staan er ontelbare lessen voor je klaar, waar wacht je nog op?

8. Lees een boek

Het kan soms heel ontspannend zijn om een boek te lezen. Lees daarom iedere dag of avond een aantal bladzijdes uit een boek. Via de app Goodreads kun je een challenge aan gaan. Hoe fijn is het soms om meegezogen te worden in een verhaal. Ben jij niet zo van het lezen, dan is een luisterboek, tijdschrift of podcast een goed alternatief.

Lees ook
Oh jee: één op de zeven mensen heeft ruzie met vrienden of familieleden over corona

9. Bakken

Naast uitgebreid koken is het ook ontzettend leuk om regelmatig een leuk bakrecept uit te proberen. Online staan honderden recepten voor lekker koekjes, taarten of cupcakes. Heb je net iets te veel gemaakt? Doe dan een rondje langs buren, vrienden of familie. Maak daarmee niet alleen jezelf blij, maar ook anderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images