Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Strandhuis aan de Afrikaanse kust

Strandhuis aan de Afrikaanse kust

Thuis & wonen
Strandhuis aan de Afrikaanse kust

Zon, zee en bos in overvloed bij Rob (48) en Gina (36, voormalige modellen, nu producers). ’s Winters (van juni tot september) wonen zij met hun dochters Meeca (11), Hannah (7) en drie harige vrienden in dit vakantiehuis met gastenverblijf en een oppervlakte van 360 vierkante meter aan de westkust van Zuid-Afrika.

‘Nadat Rob en ik ons leven van voor de lens als model verruilden voor een leven achter de camera, zochten we een huis voor de winterperiode. Ons werk is enorm seizoensgebonden en vindt vooral plaats in de zomer. Daarom wilden we ook in de winter genieten van de zon en zee. Hier aan de westkust brengen we onze vrije tijd het liefst surfend, paddelend en fietsend door. Met het zoeken naar de plek voor een vakantiehuis hielden we toch rekening met ons werk, het moest ook een mooie locatie zijn voor de fotoshoots van ons bedrijf. We wilden graag uitzicht op zee, veel licht, een mooi landschap en een gunstig klimaat. Dit alles, en meer, vonden we in het Grotto Bay Estate, dat onderdeel is van het Cape West Coast Biosphere reservaat, op slechts drie kwartier rijden van Kaapstad. Het is hier heerlijk, een heel bijzondere plek waar de natuur nog echt ongerept en wild is die je in de meeste baaien niet meer vindt. Deze spectaculaire plek, op het strand tussen de duinen, vroeg om een bijzonder en licht huis. We wilden zo veel mogelijk licht, ruimte en zicht op de zee. Voor het ontwerp namen we een architect in de arm die onze wensen realiseerde. Ons interieur is heel open en we hebben veel doorkijkjes, alles ruimten staan in contact met elkaar. We mochten hier maximaal tot zes meter hoogte bouwen en dat hebben we ook gedaan. Hierdoor voelt het huis heel ruim en luchtig. Om dit extra te benadrukken, kozen we voor een heel neutraal kleurenpalet. De meeste vakantiehuizen hier aan de westkust zijn traditioneel wit met blauwe accenten. Wij kozen juist voor de combinatie van wit met hout. Zo komen al onze verzamelde schatten goed uit, zoals de rieten kuipstoelen en de traditionele Afrikaanse houten elementen. De witgeschilderde houten vloeren en muren zorgen voor een gevoel van openheid. We hebben gezorgd voor veel verschillende natuurlijke materialen, zo wordt het nooit saai. Omdat we ook het perceel achter het huis bezitten besloten we hier een gastenverblijf te bouwen. Tegelijkertijd heeft Rob de woning gerenoveerd en uitgebouwd. De keuken verhuisde naar de oude slaapkamer en in de garage bouwende we twee extra slaapkamers. In de nieuwe keuken kun je nu genieten van de ochtendzon. Het is de favoriete plek van Rob om de dag te beginnen. Omdat ons huis op een helling staat, sta je vanaf het aanrecht op ooghoogte met het boslandschap. Tegelijk kun je er ook heerlijk in de ochtendzon zitten met uitzicht op zee. Wij genieten hier enorm, deze woorden van Ralph Waldo Emerson passen dan ook perfect bij ons: ‘Live in the sunshine, swim the sea, drink the wild air!’

Bron: Flair 28.

Onder redactie van: Marlies Huisman. Productie: Sven Alberding/Bureaux.co. Fotografie: Warren Heath. Tekst: Alma Viviers. Tekstbewerking/vertaling: Marlies Huisman. Shopping: Jorian Lub.

Shoppen is altijd een goed idee