Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Stop: gooi je bananenschil niet weg!

Stop: gooi je bananenschil niet weg!

Thuis & wonen
Stop: gooi je bananenschil niet weg!

(copyright: Corbis)

Zonder na te denken gooi je al jaren je bananenschil in de vuilnisbak, of beter nog: in de gft bak. Maar dat was vóór je wist wat je allemaal kunt doen met die bananenschil…

8 dingen die je met een bananenschil kunt doen:

1. Je schoenen poetsen en laten glimmen

Wrijf je leren schoenen in met de binnenkant van een bananenschil en ze glimmen weer als nieuw.

2. Je tuin bemesten

Een bananenschil fungeert als een natuurlijke meststof. Leg je schillen op de aarde, dicht bij de wortels van planten of leg ze in het water bij waterplanten. Goed om te weten: als je stukjes bananenschil in je tuin strooit, trek je vlinders aan. Zij kunnen de zoete fruitgeur niet weerstaan.

3. Extra smaak aan je gerechten geven

Een bananenschil geeft een fijne, zoete smaak aan je gerechten, en gaat verrassend goed samen met hartige gerechten, zo ook met vlees. Rol na het bakken je vlees even in een bananenschil en overgiet daarna met je favoriete saus.

4. Je haar verzorgen

Maak een haarmaskertje op basis van bananenschil voor gezonde en glanzende lokken. Dompel een bananenschil onder in een glas water. Zodra de schil week is, pureer je het en breng je het mengsel aan op je haar. Laat een halfuurtje intrekken, goed spoelen en je kunt het resultaat bewonderen.

5. Je de glimlach van een filmster geven

Snijd een bananenschil in kleine stukjes en wrijf met de binnenkant over je tanden. Herhaal dit enkele dagen – ’s ochtends en ’s avonds – voor een goed resultaat. Het proberen waard, toch?

6. Insectenbeten verzachten

Een bananenschil is een uitstekende natuurlijke remedie tegen jeuk. Leg de binnenkant van een schil enkele minuten op een insectenbeet en je zal merken dat je huid minder geïrriteerd aanvoelt en de jeuk verdwijnt.

7. Rimpels voorkomen

Een banaan bevat verschillende vitamines en mineralen (potassium, ijzer, magnesium, vitamine A, B en E) die je huid jong houden en rimpels helpen voorkomen. Pureer een bananenschil, breng het mengsel op je huid aan en laat dit 20 minuten z’n werk doen. Herhaal deze behandeling wekelijks voor een stralende huid.

8. Je een stralende huid geven

Een homemade masker voor slechts een paar euro’s? Ja, dat kan! Pureer een bananenschil en meng het met een lepeltje magere yoghurt. Breng aan op je huid en laat dit een paar minuten inwerken. Et voilà, hallo stralende huid!

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee