Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Steun arme vrouwen met #WalkInHerShoes

Steun arme vrouwen met #WalkInHerShoes

Thuis & wonen
Steun arme vrouwen met #WalkInHerShoes

Wist je dat de meerderheid van de allerarmsten in de wereld vrouwen en meisjes zijn? Ze produceren 50% van het voedsel in de wereld, maar bezitten slechts een fractie van de landbouwgrond.

En ze besteden minstens twee keer zoveel tijd aan onbetaald binnenshuis werk dan mannen. Ook hun totale werktijd is langer dan dat van mannen in alle regio’s van de wereld.

Oftewel: daar moet iets aan gedaan worden. In de armste landen ter wereld zijn vrouwen vooral bezig met zorgtaken. Daarvoor moeten ze vaak urenlang lopen om water en eten te halen. Een eigen inkomen voor deze vrouwen zou daarom van harte welkom zijn, maar door alle taken die ze hebben is het haast onmogelijk om bijvoorbeeld een eigen bedrijfje te starten.

#WalkInHerShoes

CARE Nederland wil deze vrouwen hierbij helpen. Zij hebben de actie #WalkInHerShoes opgezet, waarbij ze zoveel mogelijk mensen oproepen om een weekje in de schoenen van de vrouwen te stappen. Oftewel: pak je meest comfortabele schoenen uit de kast en loop in de week van 22 t/m 28 juni mee. Dat mogen ellenlange hardloopsessies zijn, maar ook je kinderen lopend ophalen in plaats van met de auto volstaat prima. Zolang je vrienden en familie je maar sponsoren. Het geld wordt gebruikt om de toekomst van de vrouwen en die van hun kinderen te verbeteren.

Wat moet je doen?

Via Walkinhershoes.nl kun je je inschrijven. Van CARE krijg je dan een stappenteller, veters, een boekje met tips en een armbandje. Ook kun je een persoonlijke pagina aanmaken zodat je vrienden en familie je vorderingen op de voet kunnen volgen. Geen tijd om extra stappen te maken? Je mag ook zonder mee te doen met de challenge een donatie doen. Meer info vind je op Walkinhershoes.nl!

Shoppen is altijd een goed idee