Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze simpele tips blaas je stervende planten nieuw leven in

Met deze simpele tips blaas je stervende planten nieuw leven in

Met deze simpele tips blaas je stervende planten nieuw leven in

Planten zijn heel gezellig in huis, maar niet als de bladeren na een week al bruine randen hebben. Heb jij eerder zwarte vingers dan groene vingers? Geef niet op! Dankzij deze tips blaas je ze zo weer nieuw leven in. 

Verpotten

Een plant verhuizen naar een nieuw pot kan een groot verschil maken. Kies voor een pot die groter is, zodat de wortels veel ruimte hebben om te groeien.

Voeden

Net zoals mensen hebben planten ook voeding nodig, want water alleen is niet genoeg. Geef je plant een goede potgrond of een beetje kunstmest. Bouw langzaam op, zodat de plant niet opeens een overdosis voor zijn kiezen krijgt.

Zonnebaden

Zorg ervoor dat je plant korte periodes in de zon staat. Te veel zonlicht kan namelijk ook het einde van je plant betekenen.

Dorst lessen

Planten hebben niet altijd behoefte aan veel water. Ook planten hebben een slaapperiode, dus zorg ervoor dat je plant niet verdrinkt in die periode. Heb je een tropische plant met gele bladeren? Vaak kan je de plant nog redden door hem goed te laten drogen en zoveel mogelijk zonlicht te geven.

Lees ook
Wil je beter slapen? Déze 5 planten zorgen voor een betere nachtrust

Ongedierte

Als de blaadjes van je plant er gespikkeld of zwak uitzien, is ongedierte wellicht de boosdoener. Geen paniek: de ongenodigde gasten wijs je eenvoudig de deur door de blaadjes voorzichtig af te nemen met een doekje met een mengsel van water en een beetje zeep.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock