Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eens of oneens? ‘Een mooie kinderkamer creëer je alleen door je kind niet te laten bepalen hoe het moet worden’

Eens of oneens? ‘Een mooie kinderkamer creëer je alleen door je kind niet te laten bepalen hoe het moet worden’

Eens of oneens? ‘Een mooie kinderkamer creëer je alleen door je kind niet te laten bepalen hoe het moet worden’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Een mooie kinderkamer creëer je alleen door je kind niet te laten bepalen hoe het moet worden’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Thuis sporten is vele malen moeilijker dan jezelf naar de sportschool slepen’

stelling kinderkamer

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Amber: Precies. Een kinderkamer is alleen maar goed als hij is ingericht door volwassenen. Anders krijg je nooit genoeg volgers op Instagram.

Yentl: Nou, ik vind dat een kind wel inspraak heeft zodra ze hier een mening over hebben. Hoe vaak ik niet met meubels aan het schuiven ben. Of een nieuw meubelstuk of ander kleurtje aan de muur. Ik hou ervan. Kind blij, moeder blij. En natuurlijk tot op bepaalde hoogte. Maar ik zie het probleem niet zo.

Denice: Precies! Kinderen prima, maar wel onder mijn voorwaarden.

Maaike: Ik betrek ze er helemaal bij… het is hun kamer. Het is geen winkeletalage waar ze in wonen. Laatst nog gedaan met mijn dochter. Al haar wensen in een moodboard gemaakt. Deden we toen ze negen werd en nu ook gedaan nu ze twaalf werd. Haar kamer is schitterend geworden en ik heb alleen alles gedaan qua behangen en verven, maar het is wel allemaal HAAR keuze. Zoonlief wilde twee jaar geleden Harry Potter-kamer en gaf alle wensen door. Nog steeds is hij dolblij. Ik.zou het heel erg vinden als kinderen geen inspraak zouden hebben over hun slaapkamer. Zij hebben een mening en moeten zich thuis voelen.

Ilona: Mijn zoontje van vier heeft wel degelijk inspraak, maar tot op zekere hoogte. Hij heeft mee mogen kiezen welke kast hij mooi vond. Die rode muren die hij graag wil, gaan er echter niet komen.

Diana: Jazeker mogen ze kiezen, al vanaf dat ze jong waren mochten ze dat. Dochter wilde een knalroze kamer. Prima, het is haar kamer en zij moet er prettig in voelen. Snap sowieso niet dat alle kamers in huis bij elkaar moeten passen. Het is een THUIS en geen museum.

Gretha: Kind moet zich er fijn voelen… ze hoeven geen slaapkamer die in een woonmagazine kan, maar waar ze lekker mogen spelen en fijn slapen.

Anne: Ontzettend oneens!! Ik hou van inrichten en interieur, mijn dochter (vijf jaar) ook! En dus gooien we regelmatig haar kamer om. Vinden het beiden heerlijk om te doen. En dus is haar kamer een creatie tussen haar smaak en mijn smaak, en dat heeft verrekte goed uitgepakt.

Marieke: Als je zelf twee opties bedenkt, dan mogen ze daar uit kiezen. Dus dan geef je ze toch het gevoel dat ze mee mogen beslissen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock